Hevder storklubb vil gjøre Sander Berge til tidenes dyreste norske tenåring

Monaco er villig til å bla opp 15 millioner euro for den norske 19-åringen, ifølge belgisk avis.

Sander Berge har imponert voldsomt i Genk-trøyen etter overgangen fra Vålerenga.
  • Fredrik Saltbones

Det er Brussel-avisen Het Laatste Nieuws som melder dette. Avisen skriver at flere kilder bekrefter interessen fra Monaco, som denne sesongen nådde semifinalen i Champions League.

15 millioner euro – tilsvarer 140 millioner kroner etter dagens kurs – vil i så fall gjøre Sander Berge til tidenes dyreste norske tenåring.

Berge: – Fokuserer på Genk

Totalt blant norske overganger er det bare Tore André Flo fra Chelsea til Rangers som overgår prislappen 140 millioner. Den norske spissen ble i 2000 solgt for 161 millioner kroner.

Også VG erfarer at Monaco jakter Sander Berges underskrift.

Sander Berge fikk A-landslagsdebuten sin borte mot Nord-Irland tidligere i år.

- Jeg fokuserer bare på hverdagen og utviklingen min her i Genk, sier Sander Berge til Dagsavisen.

Genk-direktør bekrefter interesse

Dagsavisen har også snakket med Dimitri de Condé som teknisk direktør i Genk. Han sier at det «ikke finnes konkrete bud på bordet for Sander Berge akkurat nå».

- Vi er ikke åpne for henvendelser, men hadde vi ønsket å selge ham, så tror jeg det ville ha gått raskt. Fortsetter Sander å utvikle seg som nå, så vil han raskt gå til en større liga. Men som klubb håper vi at det ikke skjer før etter neste sesong, eller til og med sesongen etter der igjen. La oss se hva som skjer, sier de Condé – og svarer «ja, absolutt» på spørsmål om det er klubber som følger Sander Berge.

PS! I januar ble Berge solgt fra Vålerenga til Genk. Overgangssummen skal da ha vært 19 millioner kroner.

Aftenposten har forsøkt å få en kommentar fra Sander Berge-agent Mike Kjølø, men han har foreløpig ikke besvart vår henvendelse.