Fotball

Cantona kommer til Norge: – Det har ikke gått helt opp for meg ennå

Han var kaptein og vant fire ligagull med Manchester United. Nå kommer fotballegenden Eric Cantona til Lyngdal.

KOMMER TIL NORGE: Manchester United-legenden Eric Cantona kommer til Lyngdal 6.–7. september. Her sammen med tidligere lagkamerat Paul Scholes.
  • Henrik Gill

Mandag kveld offentliggjorde Mini Megastore Lyngdal at Manchester United-legenden Eric Cantona kommer til Lyngdal.

Det var Lyngdals Avis som omtalte nyheten først.

Cantona kommer til sørlandsbyen fredag 6. og lørdag 7. september, på et arrangement som vil bli avholdt på Utsikten hotell i Kvinesdal.

– Det har ikke gått helt opp for meg ennå. Jeg har klart å holde det hemmelig i to måneder, det har vært veldig vanskelig siden jeg har så mange gode kompiser som burde visst om det, sier Jahn Eric Birkeland, mannen bak Mini Megastore Lyngdal.

Mini Megastore Lyngdal er en Manchester United-supporterbutikk, som Birkeland har bygget nede i sin egen kjeller i Lyngdal. Birkeland driver butikken, som har vært åpen siden 2012, på hobbybasis.

  • FÅTT MED DEG DENNE? Cantona og Solskjær kan bli gjenforent i Manchester United
Jahn Eric Birkeland har bygget sin egen lille Megastore i kjelleren. I september får de besøk av Eric Cantona.

Hvordan fikk du dette til?

– Jeg dro over til London i høst, da han hadde et arrangement. Gjennom en kompis fikk vi booket et møte, og jeg viste han videoer og bilder av megastoren, og det virket som han ble litt imponert, sier han til Fædrelandsvennen.

Birkeland forteller at Cantona vil være til stede både fredag og lørdag. Fredagen skal det være et privat arrangement, der utvalgte gjester vil bli invitert av arrangøren.

På lørdagen vil det bli holdt en gallamiddag på Utsikten hotell i Kvinesdal for 320 deltakere, der Cantona blant annet skal stå på scenen for å tale. Deretter vil det være fest.

30. mars åpner arrangøren opp for å søke om å bli med på lørdagens fest med Cantona. Alle kan søke om å bli med på arrangementet.

– De med VIP-billetter får mulighet til å ta bilder med kongen. Det blir utrolig gøy, sier han.

Birkeland legger til at det ikke blir stort større for en United-supporter enn å få besøk av Cantona.

– Det er ingen spillere i engelsk fotball som har en større status enn det Cantona har i United. Den eneste som er større en Sir Alex Ferguson, sier han.

Les mer om

  1. Manchester United
  2. Manchester United Supporters Club Scandinavia
  3. Lyngdal
  4. Norge
  5. Fotball
  6. Engelsk fotball
  7. Utsikten hotell