Fotball

60.000 politifolk skal stå for EM-sikkerheten

— Vi gjør alt vi kan for å unngå et terrorangrep, sier Frankrikes innenriksminister.

Politifolk patruljerer rundt fotballarenaen Stade de France i Paris i forbindelse med privatlandskampen mellom Frankrike og Russland.

Franske myndigheter har 60.000 politifolk klare til å skape trygge rammer rundt sommerens EM-sluttspill i fotball.

— Vi gjør alt vi kan for å unngå et terrorangrep, og vi forbereder oss på å slå tilbake. Mer enn 60.000 polititjenestemenn vil være til stede på arenaene, sier Frankrikes innenriksminister Bernard Cazeneuve i et intervju med sportsavisen l'Equipe.

— Vårt mål er at EM skal bli en fest, men vi skylder alle å si sannheten. Null prosent forholdsregler betyr hundre prosent risiko, men hundre prosent forholdsregler betyr ikke null prosent risiko, tilføyer han.

Utspillene kommer i kjølvannet av kaoset som oppsto under den franske cupfinalen på Stade de France i Paris lørdag. Sikkerhetsopplegget på arenaen, der både åpningskampen og finalen under EM skal spilles, hadde klare brister. Underveis i kampen gikk det av røykbomber, hvilket førte til panikk blant tilskuerne.

Les også

Frankrike forbereder seg på risikoen for terrorangrep under fotball-EM

Innenriksminister Cazeneuve hevder nå at oppgjøret mellom Paris Saint-Germain og Marseille ikke var noen test med hensyn til sikkerheten under EM.

— Det var ikke de samme tilskuerne, ikke den samme arrangøren og ikke det samme sikkerhetsopplegget. Samtidig vil vi ta det som skjedde til etterretning, sier han.

Stade de France var et av målene da IS-sympatisører gjennomførte koordinerte selvmordsangrep i den franske hovedstaden i november i fjor. Selvmordsbombere skal da ha forsøkt å ta seg inn på arenaen, der det franske landslaget spilte kamp, uten å lykkes.

EM-sluttspillet starter 10. juni. (©NTB)

Les også

  1. Denne spissduoen gir England håp før EM

  2. Belgias EM-tropp er klar: Eden Hazard blir kaptein

  3. Eidur Gudjohnsen lettet etter EM-uttaket: – En fantastisk følelse

  4. Gladmelding til Gudjohnsen: Molde-spill ga EM-plass

Les mer om

  1. Fotball-EM