Fotball

Ekspert: - Ingen på Molde hadde kommet inn på Rosenborg-laget

Molde gikk på ny hjemmefiasko.

Her blir Ola Kamara taklet hardt av Glimts Brede Moe.
 • Nicholas Bergh
  Journalist

MOLDE-BODØ/GLIMT 1-2

Molde ønsket å vise publikummet i byen at hjemmetapet mot Haugesund var et engangstilfelle. Det klarte moldenserne ikke.

Dermed har moldenserne fortsatt 11 poeng opp til ligaleder Rosenborg. Ikke nok med det, trønderne har også én kamp mindre spilt.

CMore-ekspert Joacim Jonsson er overrasket over Moldes spill i år.

— Fotball.... Ifjor var det såvidt en RBK-spiller hadde kommet med i Moldes ellever. I år er det ikke en eneste på Molde som kommet med på RBK, skriver Jonsson på Twitter.

Bodø/Glimt fortsetter storformen og tok sin fjerde seier på rad. Nordlendingene er nå nummer ni i eliteserien.

Sendte sjokkbølger

Tor Ole Skulleruds elleve utvalgte hang ikke med etter 21 minutter. Fitim Azemi beveget seg framover i banen med ballen. På høyresiden kom backen Zarek Valentin i kjempefart. Azemi la en nydelig stikker mellom Molde-forsvaret til amerikaneren, som var iskald alene med Ethan Horvath og laget 1-0.m

Etter 36 minutter ble det sendt ut nye sjokkbølger i Molde. Morten Konradsen fikk gå og gå med ballen. Midtbanespilleren trakk seg innover og banket til fra 18 meter. Horvath fikk bare fingertuppene på ballen.

Martin Linnes gjorde situasjonen bedre da han scoret to minutter før pause. Backen fikk ballen ved 16-meterstreken og fikk avsluttet upresset til 1-2.

Les også

– Hva med en scoring igjen, Harmeet?

Forbedret seg etter pause

Molde forbedret seg ikke særlig det første kvarteret i annen omgang. Da gjorde Skullerud grep og byttet ut Mattias Moström og Tommy Høiland med ungguttene Eirik Hestad og Sander Svendsen.

Molde presset på for utligning den siste halvtimen, men gjestene kjempet som løver. De sto imot presset etter oppofrende forsvarsspill og kunne juble for alle de tre poengene.

På slutten ble Molde-spillerne frustrerte. Harmeet Singh snakket på seg et rødt kort.

Jan Halvor Halvorsen har ledet nordlendingene fra bunnstrid til 9.-plass med 20 poeng. På de fire siste kampene har de slått gode motstandere som Vålerenga, Rosenborg og nå Molde. (©Aftenposten/NTB)

Les også

 1. Lett Molde-trekning?

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Molde FK
 3. Bodø/Glimt