Fotball

Manchester-derbyet i Beijing avlyst

Kraftig regnvær stopper duellen mellom Mourinho og Guardiola.

RIVALER: José Mourinho og Pep Guardiola er begge på plass i Kina med sine respektive Manchester-lag. Men kampen mandag måtte avlyses.

Mandagens oppkjøringskamp mellom Manchester United og Manchester City er avlyst etter at kraftig regnvær har ødelagt banen i Beijing.

Det bekrefter Manchester United på sin Twitter-konto.

– På grunn av værforholdene har turneringsarrangøren og klubbene besluttet å avlyse kveldens kamp i International Champions Cup, skriver klubben.

Kraftig regnvær i den kinesiske hovedstaden søndag skapte usikkerhet om kampen kunne gå som planlagt. Selv om det var opphold mandag, var gressmatten på OL-stadion Bird's Nest så dårlig at arrangøren så seg nødt til å avlyse.

I en uttalelse opplyses det at det er umulig å gjennomføre kampen en annen dato på grunn av reiseplaner og sportslige forpliktelser.

– Vi tok denne beslutningen i fellesskap i spillernes interesse. Vi var usikre på om spillerne ville være i stand til å levere en forestilling som ville innfridd fansens høye forventninger til turneringen, sier Patrick Murphy, som er talsmann på vegne av International Champions Cup.

Les også

Guardiola-spørsmål fikk Mourinho til å tenne

Kritiske trenere

Oppgjøret skulle være det første Manchester-derbyet utenfor England i løpet av klubbenes 140 år lange historie.

Avlysningen blir antakeligvis godt mottatt av José Mourinho og Pep Guardiola som begge har uttrykt bekymring for forholdene i Kina. I tillegg til dårlig banekvalitet, har høy temperatur og luftfuktighet vært en utfordring for engelskmennene.

Mourinho erklærte at hans eneste mål for oppkjøringskampen mot Manchester City var å fullføre med en skadefri tropp.

– Jeg syntes Beijing er fint, men forholdene er ikke bra. Resultater er ikke viktig i en oppkjøring, men det er synd at vi må trene og spille i dårlige forhold. Etter vi er ferdig her vil jeg ta med spillerne mine hjem trygt og uten skader. Det er mitt ene mål på mandag, sa Manchester Untied-manageren på søndagens pressekonferanse.

Les også

  1. Alle sommerens overganger i Premier League

  2. De nye Premier League-draktene: Chelsea og Tottenham er best

Måtte flytte trening

Lagene skulle i utgangspunktet trene på Bird's Nest søndag, men var nødt til å flytte treningen til Olympic Sports Centre på grunn av baneforholdene.

Både Manchester United og Manchester City tapte sine første kamper på Kina-turneen. United ble knust 4-1 av Borussia Dortmund, mens Guardiola tapte 0-1 for sin tidligere arbeidsgiver, Bayern München.

Manchester United reiser tilbake til England og fortsetter oppkjøringen med en treningskamp mot Galatasaray i Göteborg neste lørdag. Da er det ventet at Zlatan Ibrahimovic får sin uoffisielle debut. Manchester City møter Borussia Dortmund i Kina på torsdag. Den kampen skal gå som planlagt, står det i uttalelsen, men det vil ikke kåres noen vinner i turneringen.

(©NTB)

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Manchester United
  3. Manchester City