Utestengt Blatter: - Jeg skammer meg ikke

Avtroppende FIFA-president Sepp Blatter møtte mandag pressen kort tid etter beskjeden om at han var utestengt fra all fotball i åtte år. – Jeg er fortsatt president, hevdet han.

svp://110436?view=ap
  • 100% Sport
Sepp Blatter på mandagens pressekonferanse.

Det var en følelsesladd 79-åring som satte seg på podiet foran titalls mikrofoner.– Å si at dette er en fin dag for meg eller FIFA, blir helt galt, innledet Blatter.

Les også

Blatter og Platini utestengt i åtte år

Punkt for punkt gikk han gjennom hva han mener er galt med dommen som har blitt felt mot ham av FIFAs etiske komité.

svp://110437?view=ap

– Jeg skammer meg over at det finnes en komité som har gått fram på denne måten. Den etiske komiteen har ingen rett til å gå mot presidenten. Presidenten kan bare bli fjernet av kongressen. Jeg er fortsatt president. Jeg skammer meg ikke, sa han.

Presidentvalget skal avholdes 26. februar under den ekstraordinære FIFA-kongressen.

Les også

NFF-toppen: - Det største politiske jordskjelvet i idrettens historie

Ved siden av sin datter Corinne forklarte han hvordan avtalen – ifølge ham – var helt stueren.

– Den ble bekreftet gjennom møter i eksekutivkomiteen i Sveits og Sverige, sa Blatter.

– Jeg beklager at det aldri ble skrevet en avtale, men vi har ikke gjort noen etisk, men kanskje en administrativ feil, fortsatte han.

Anker

Blatter fortalte at han skal kjempe for presidentvervet og for å få sitt navn renvasket. Han skal anke gjennom de instanser som er mulig, blant annet gjennom Idrettens voldgiftsrett og den sveitsiske domstolen.

– De kaller oss (Blatter og Platini) løgnere. Jeg er en sveitsisk statsborger med sveitsiske rettigheter. Jeg skal kjempe for meg og for FIFA, sa 79-åringen.

I løpet av den lange seansen ble også Norge nevnt. «Handshake for peace» ble tema da Blatter snakket om fotballens utstrekning.

Angrep komiteen

Det ble likevel bare en liten parentes i en pressekonferanse hvor det ene angrepet på organisasjonens etiske komité var tøffere enn det andre.

– Den etiske komiteen skal jobbe for å bidra til etisk oppførsel, men de nekter for bevis og bygger på noe som ikke er sant. For det første må de komme med bevis, og noe som ikke er sant, kan ikke bli bevist. Og hvis det ikke kan bli bevist, kan man ikke være skyldig, sa Blatter, som også reagerte på at han fikk vite om dommen etter mediene.

– Kommunikasjonen i den etiske komiteen er et eksempel på hvordan man ikke skal gjøre det. (©NTB)

I en stor artikkelserie har vi tatt for oss FIFA. Dersom du vil sette deg ytterligere inn i den skakkjørte organisasjonen, anbefaler vi disse sakene:

Tidligere NFF-president:— FIFAs etiske komité var meningsløs.

Sveits:Derfor er det idrettspampenes Mekka.

Den oppsiktsvekkende avtalen:Slik fikk Blatter Putin til å endre russiske lover.

svp://110436?view=ap