Fotball

Tre parter kan løse Vikings stadionutfordring

Vikings aksjonærer, SR-Bank og Stavanger Kommune kan gå sammen om en løsning for Viking stadion.

Fortsatt usikkert hva som skjer med Viking stadion.
  • Egil Ø. Nærland

Stavanger: Rådmannen i Stavanger, Per Kristian Vareide, ber politikerne ta en prisnippavgjørelse om kommunen skal kjøpe Viking stadion eller ikke under formannskapets møte kommende torsdag.

Viking kaller inn til ekstraordinær generalforsamling allerede torsdag 14. desember.

Et møte mandag formiddag peker imidlertid mot at det kan bli en løsning som omhandler de tre nevnte partene. Det bekrefter daglig leder for Viking Fotball AS og Viking stadion AS, Eirik W. Henningsen, overfor Aftenbladet.

Les også

SR-Bank gir opp fortrinnsrett på pant, dersom kommunen overtar stadion

Alle søker løsning

– Alle parter er interessert i å få til en løsning, det er det aller beste utgangspunktet, understreker han.

Under møtet stilte SR-Bank med banksjef Tore Medhus, mens Ole Rugland representerte Viking. Rådmann Vareide stilte selv på vegne av kommunen.

Medhus gjentok at SR-Bank som eier, sponsor og långiver, vil bidra til løsning, blant annet ved å fravike pante på 55 millioner kroner ved gitte løsninger.

Les også

Kommunen må nok på banen uansett

SR-Bank vil bidra

Deriblant i forhold til eventuell langsiktig leieavtale fra Stavanger kommunes side. I så fall kan banken fravike fra 45 til 55 millioner kroner avhengig av leieavtalens løpetid.

Ole Rugland understreket på sin side at Viking jobber mot å bli gjeldfri.

Klubben eier et mektig stadionanlegg, men de årlige inntektene strekker ikke til når det handler både om å betjene 75 millioner kroner i gjeld, bruke 13 millioner kroner årlig til selve stadiondriften med avskrivninger, og samtidig ha økonomi til å satse som en toppklubb.

Stavanger bystyre sitter med nøkkelen og skal etter planen ta en avgjørelse om kommunens engasjement under bystyrets budsjettmøte kommende mandag. Nå tyder mye på at dette ikke blir avgjort før under møtet 11. januar.

Deretter må Vikings aksjonærer på banen.

– Har aksjonærene vilje til å bruke mer penger når stadionsaken er avklart?

– Signalene er veldig positive, sier Eirik W. Henningsen og understreker at aksjonærene alltid har stilt opp for Viking.

– Alle har tatt sin skjerv, naturlig nok har de største bidratt med mest og flest millioner. Derfor blir jeg litt oppgitt når folk utenfor er så negative til aksjonærene. De skulle bare visst hva de har bidratt med, påpeker Henningsen.

Les mer om

  1. Viking FK
  2. Økonomi
  3. Viking stadion
  4. Per Kristian Vareide
  5. Stavanger
  6. Stavanger bystyre
  7. Fotball