Fotball

Lehne Olsen sørget for seier i siste spilleminutt

Da alt håp virket ute, dukket Thomas Lehne Olsen opp og sørget for at TIL tok tre særdeles viktige poeng hjemme mot Lillestrøm.

tb659054.jpg

 • Tobias Stein Eilertsen
  iTromsø

Tromsø — Lillestrøm 2-1:

Lillestrøm jaktet seier på Alfheim, men måtte reise hjem med 1-2 og null poeng etter en keepertabbe av Arnold Origi i siste minutt av ordinær tid lørdag.

Gjermund Åsen sendte hjemmelaget i ledelsen rett før hvilen, men det var Lillestrøm som var det beste laget i annen omgang. Tomas Malec' første mål i den gule trøyen ble likevel bare en parentes etter at Origi slapp inn et langskudd fra Thomas Lehne Olsen han burde hatt kontroll på rett før slutt.

Les også

Stor oversikt: Disse fotballprofilene kan stå uten klubb etter sesongen

LSK-keeperen tabbet seg også ut i 2-2-kampen mot Viking i august og lå utrøstelig i gresset med drakten over hodet etter tapet for Tromsø.

– Det er ikke mye vi kan si. Han er nok like skuffet som alle oss andre, sa Lillestrøm-trener Rúnar Kristinsson til TV 2 etter kampen.

– Det har vært litt av historien de siste ukene. Vi slipper inn enkle mål altfor ofte. Igjen får vi ikke det vi føler vi fortjener.

Lillestrøm har ikke vunnet noen av de sju siste kampene i Tromsø og står med kun én seier på bortebane denne sesongen. Mens Kristinssons mannskap fortsatt befinner seg i bunnstriden, avanserte Tromsø noen plasser på tabellen.

– Det var en prøvelse i annen omgang, men vi er selvfølgelig strålende fornøyd, selv om det er leit for keeperen. Fotballen er nådeløs, sa TIL-trener Bård Flovik.

TIL-ledelse

Det var tett og jevnt mellom de to lagene på nedre halvdel av tabellen på Alfheim, og det gikk lenge mot en målløs førsteomgang. Lagene hadde skapt én god mulighet på dødball hver, men de virkelig store sjansene uteble.

Les også

- Gamst Pedersen klar igjen etter skaden

Rett før pause kom likevel kampens første mål da et innlegg fra Magnus Andersen spratt på femmetersstreken og videre til en fri Åsen som kom stormende på bakerste stolpe.

25-åringen hamret ballen i mål til 1-0. ## Origi-tabbe

Kampen fortsatte i samme spor etter hvilen, med småsjanser til begge lag. Verken Lillestrøms Marius Lundemo eller hjemmelagets Thomas Lehne Olsen fikk imidlertid skikkelig treff med sine forsøk.

Det gjorde derimot innbytter Malec. 23-åringen fikk en enkel oppgave med å sette en følsom markkryper fra Simen Kind Mikalsen i nettet fra fem meter etter 66 minutter.

I løpet av kampens siste 20 minutter skapte Lillestrøm kampens største sjanser. Gary Martin misbrukte en stor mulighet med en svak avslutning, mens innbytter Ifeanyi Matthew hadde to langt bedre skuddforsøk, bare for å bli nektet scoring av Tromsø-keeper Filip Loncaric.

Likevel var det Tromsø som fikk alle poengene etter at Origi tildelte hjemmelaget en gavepakke på langskuddet fra Lehne Olsen. På overtid hadde LSk-spiss Martin et forsøk som gikk stolpe ut.

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Tromsø IL

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Keepertabbe på overtid sendte Lillestrøm nærmere stupet

 2. FOTBALL

  TIL-oppsving kan gi millioninntekt

 3. FOTBALL

  «Han ble helt avgjørende for TIL-seieren»

 4. FOTBALL

  Matchvinner Lehne Olsen: - Tror aldri jeg har jublet så mye i hele mitt liv

 5. FOTBALL

  Takker TIL-legende for at måltørken endte

 6. FOTBALL

  Filip ble den store TIL-helten på 30-årsdagen. Etterpå avslørte han hvor han vil spille neste år