Fotball

AaFK-sjefen: - Vi fikk tidvis kjørt oss

AaFK-trener Trond Fredriksen er meste fornøyd med hvordan laget løste oppgavene foran begge målene, etter 2-1-seieren over de finske seriemesterne.

Trond Fredriksen og AaFK vant treningskampen lørdag.
  • Pål Are Lilleheim

— Kamper not slik motstand er veldig nyttige for oss. Vi får tidvis kjørt oss. Spesielt de første 15 minuttene, og mot slutten av kampen får vi brynt oss skikkelig. Men vi stod veldig godt i mot selv i disse periodene, sier Trond Fredriksen.

AaFK-treneren fikk se sine disipler slå de finske seriemesterne Seinäjoki Jalkapallokerho (SJK) 2-1, etter scoringer av Marlinho og Peter Orry Larsen. Begge scoringer kom i første omgang, det samme med det ene baklengsmålet.

— Det jeg er mest fornøyd med, om vi ser denne kampen opp mot de to foregående treningskampene mot Brattvåg og Hødd, er hvordan vi løser oppgavene foran eget og deres mål. Der synes jeg vi viste langt bedre takter i dag. Ikke minst utover i andre omgang, når vi får et voldsomt press mot oss, er stopperne og keeper Andreas (Lie) veldig gode, sier Fredriksen.

Les også

AaFK-seier mot de finske seriemesterne

Marlinho på gang

En annen som AaFK-treneren trekker frem er brasilianske Marlinho. I tillegg til å score det første målet og å være nest sist på 2-1-scoringen, var han svært så frisk på høyrekanten før hvilen.

— Han blir mer og mer vant med måten vi skal spille på, og blir en mer og mer naturlig del av dette spillet. Men jeg registrerer jo at publikum også setter pris på noen tuneller og retningsforandringer som selv jeg ikke hadde hengt med på i mine beste dager, smiler Fredriksen.

Slipper til ungguttene

Som også ga mye spilletid til ungguttene Sondre Fet og Jørgen Hatlehol. Begge spilte hele andre omgang. I tillegg fikk 16-åringen Emil Solnørdal komme inn mot slutten av kampen.

— Det er viktig for oss å gi spilletid og erfaringer til de ungguttene som vi har tro på. For ungguttene i AaFK er vinteren viktig. Det er da de først og fremst kan få hente disse erfaringer, understreker Fredriksen.

Skal bli bedre på overganger

I en treningskamp i begynnelsen av februar skal det også være forbedringspunkter å hente ut. Og selv om han sitter med en godfølelse etter kampen mot SJK, ser Fredriksen flere av disse.

— Først og fremst er jeg litt skuffet over hvordan vi løser kontringsspillet vårt. Spesielt ettersom det er treningskamp, og resultatet ikke betyr noe, hadde jeg gjerne sett at vi våget mer og at vi angrep hurtigere og med flere spillere. Vi utnytter overgangsmulighetene for dårlig. Det er viktig for oss å bli gode på å skille mellom gode og dårlige overgangsmuligheter.

Neste sjanse til å trene på det for AaFK er kommende lørdag. Da reiser AaFK til Sverige for å møte Djurgården.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodoe/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Aalesunds FK