Fotball

Stortalentet mener han fortjener å starte

TIL er tre ganger så målfarlig når Mikael Norø Ingebrigtsen er på banen.

Mikael Norø Ingebrigtsen (18) har vært en liten åpenbaring i eliteserien denne sesongen. Her jubler han over en scoring i kampen mot Vålerenga på Alfheim i mai.
 • Rune Robertsen
  iTromsø

ALFHEIM: Unggutten har i vår fått gjennombruddet i TIL-drakten, og scoret sitt første eliteseriemål i debuten fra start borte mot Aalesund.

Totalt har han spilt 626 av 1260 mulige minutter, rett i underkant av 50 prosent. Derimot har Norø Ingebrigtsen vært inne på matta på 15 av 20 mål i eliteserien, eller 75 prosent.

Les også

Tromsøs stortalent tiltrekker seg ikke «fangirls»

Det betyr at Gutan er tre ganger så målfarlig når han er på banen. I de seneste to kampene har Norø Ingebrigtsen spilt 42 av 180 minutter, men vært inne på banen på samtlige tre TIL-scoringer.

– Det er bare statistikk, og vi er et helt lag. Men det er klart det er artig å kunne å være med å bidra, selv om jeg ser at de skaper masse sjanser uten meg også på banen, sier kantspilleren.

– Mikael har en offensive ferdigheter som vi skal rendyrke, men det viktigste er at han øker den fysiske kapasiteten sin slik at han kan gjøre disse tingene oftere. Vi prater om en ung gutt som egentlig har spilt mest i 3.-divisjon, og nå får drypp på toppnivå. Det er viktig at man ikke kaster for stort ansvar over på noen spillere, men gir dem tid til å utvikle seg, sier Nilsen.

Vil spille

Norø Ingebrigtsen lar det skinne igjennom at han ikke er tilfreds med en benketilværelse.

– Jeg ønsker å spille fra start i hver kamp. Det er artig å komme inn å bidra, men det er ønskescenarioet å spille fra første minutt, sier unggutten til iTromsø.

Mikael Norø Ingebrigtsen har vært et friskt pust i Tromsø IL denne sesongen. Her prøver han å reise seg etter en duell med Odds Thomas Grøgaard i en eliteseriekamp i mai.

Han drar på spørsmålet om han fortjener å spille fra start søndag mot Sandefjord i nok en viktig kamp for Gutan. Vinner laget der har de på mange måter distansert tabelljumboen, og kan samtidig selv klatre på tabellen.– Hvis jeg har gjort meg fortjent så mener jeg at jeg bør starte igjen.

– Har du det?

– Ja, det mener jeg, sier Norø Ingebrigtsen som ikke har startet i eliteserien for TIL siden oppgjøret mot Odd 25. mai.

– Mikael har hatt litt stopp i treningen, men så er det slik at vi må se alle spillerne under ett. Vi har god konkurranse på flere posisjoner, og da må man ta vare på mulighetene når de byr seg. Selv om Mikael skyter i Zdenek og i mål mot Strømsgodset så har han tre balltap på fem forsøk. Selv om vi ser at han kan skape noe offensivt, så har han en del å jobbe med defensivt, sier Nilsen.

Les også

Høgli hyller TIL-kometen: - En skikkelig Ødegaard-type

Mer ro

Som iTromsø avslørte i juni fikk Norø Ingebrigtsen forlenget kontrakten til 1. juli 2018. Den ga han lønnsøkning og sikrer at TIL får igjen penger dersom talentet blir aktuell for å selges de neste par årene.

Norø Ingebrigtsen har kommet gjennom NTG-systemet, og signerte sin første A-lagskontrakt med Gutan i mai 2014. – At jeg signerte ny kontrakt gjør meg mer rolig. Jeg slipper å tenke på situasjonen med meg og TIL. Samtidig er jeg ferdig med skolen og kan fokusere for fullt på fotballen akkurat nå, sier Norø Ingebrigtsen, som hadde en meget travel maimåned med eksamener.

– Prøver og innleveringer stresser deg innerst inne, og det hadde litt påvirkning på hvordan jeg presterte på banen, sier vingen.

Les også

 1. Tromsø fortvilte over sjansesløseri

 2. Ronaldo-besøk flytter TIL-kamp

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Mikael Ingebrigtsen
 3. Tromsø IL