Slik blir Vikings Marbella-opphold

Med en strøken grasmatte under beina fortalte Kjell Jonevret og Ian Burchnall hvordan de skal skjerpe Viking-laget de 11 neste dagene.

MARBELLA (Aftenbladet): Mens Viking-spillerne ankom Marbella natt til tirsdag, har Kjell Jonevret og Ian Burchnall allerede vært fem dager ved den spanske solkysten. Der har de finsiktet andre norske lag og gjort seg kjent med treningsfasilitetene Viking skal benytte seg av.

Med kun 21 dager igjen til seriestart, må Vikings trenerduo bruke dagene i Spania godt.

Vikings sesongoppkjøring har foreløpig vært svært variabel. På plussiden kan trenerne skryte over imponerende gode fysiske tester og to solide seirer mot Vidar og Bryne, men tapene mot Start og Haugesund har imidlertid gjort flere bekymret for hvor Viking står tre uker før seriestart.

Defensiv organisering

Spesielt defensivt har det vært mye rot.

— Du kan trygt si at vi har slitt defensivt, men vi visste at vi i de fire første treningskampene ville ha ballen mye og derfor har vi prioritert å trene på det offensive. Nå skal vi møte veldig tøff motstand og da passer det bedre å fokusere på det defensive, sier Burchnall og fortsetter:

— I disse kampene må vi være mye mer disiplinerte og strukturerte.

PÅ PLASS: Kjell Jonevret og Ian Burchnall dro til Marbella noen dager tidligere enn Viking-troppen.

Kjell Jonevret er veldig klar på at de kommer til å bruke mye tid på å terpe den defensive organiseringen i Spania.

— Forsvarsspillet har vært begredelig. Vi skal bli mye bedre til kollektivt å forsvare oss. Nå skal vi først spille to tøffe treningskamper, før vi møter Rosenborg i generalprøven og deretter Vålerenga i serieåpningen. Skal vi levere bra i de kampene må samtlige spillere forsvare seg godt. Det hadde vært veldig kjekt å holde nullen i én av kampene her nede, sier Jonevret.

Den første uken i Spania kommer Viking til å gjennomføre én daglig treningsøkt og i tillegg spille de to treningskampene. I uke to blir det noen dager med to treningsøkter, mens kveldene skal brukes til spillersamtaler og strategimøter.

Skal styrke samholdet

I tillegg håper Jonevret å få gjennomført noen sosiale tiltak.

— Det er kjekt å reise til et område der det er mulig for laget å gjøre noe utenfor banen. Vi har tidligere vært to ganger i Sør-Afrika og de to turene var veldig viktige for å sveise sammen laget. Med all respekt for La Manga, men her har vi bedre muligheter til å gjøre ting som vil styrke samholdet i laget, sier Jonevret.

Årets Viking-tropp består av flere nye spillere. I tillegg har Viking reist til Spania med 10 unggutter, der flere av dem er på sin første treningsleir med klubben.

— Vi har mange nye spillere som vi skal forsøke å få inn i "gjengen". For de yngste handler det mye om å se og lære. Jeg gleder meg veldig til de neste dagene og det skal bli deilig å trene under slike flott forhold, avslutter Jonevret.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering