Strandberg tatt ut på landslaget: – Jeg har lagt ned en vanvittig jobb

Lyngdølen Stefan Strandberg (28) var usikker på om karrieren kunne fortsette etter seks operasjoner. Nå er han den store overraskelsen i Norges landslagstropp til kampene mot Romania og Færøyene.

Stefan Strandberg har ikke vært på landslaget siden 2016. Nå har han kjempet seg tilbake etter alvorlig skade.

KRISTIANSAND: – Det har vært et helvete og jeg har hatt mine mørke perioder der jeg har tenkt på om dette kom til å gå. Men jeg har lagt ned en vanvittig jobb for å klare dette. Det er utrolig gledelig å være med på landslaget igjen, sier Stefan Strandberg til Fædrelandsvennen.

Les også

Strandberg endelig tilbake etter to år ute: – Ligger noen timer med drittjobb, tårer og «helvete» bak

Les også

Strandberg har ikke spilt på ett år: – Hatt seks operasjoner

Les også

«Kriseløsningen» Hansen tilbake: Dette er Norges landslagstropp

Krasnodar-spilleren har denne våren vært utleid til Ural i russiske Premier Liga.

Ural havnet midt på tabellen etter lenge å ha ligget utsatt til på tabellen. Klubben fikk et løft etter at Strandberg kom inn på laget.

Tok med en ekstra stopper

– Det har gått veldig bra, og kanskje overraskende bra med tanke på det jeg har vært gjennom. Det har stemt fra første spark på ballen etter comebacket. Jeg har spilt alt bortsett fra to suspensjoner, sier han.

Lars Lagerbäck begrunnet uttaket av Strandberg på følgende måte på en pressekonferanse tirsdag:

– Strandberg er tilbake etter en lang skadeperiode og han har gjort det bra i det siste. Det er første gang han er med under meg og Perry. Ajer har gult kort og derfor har vi med en stopper ekstra, sier Lagerbäck.

Går ut av kontrakt

Strandberg spilte sin siste av totalt ti landskamper mot San Marino i 2016. Deretter fikk han store problemer med akillessenene.

– Det var rett og slett operasjoner som gikk feil. Det er vanvittig godt å være tilbake og gjøre noe jeg har savnet så mye. Adrenalinrushet jeg får av å spille fotballkamper har vært en utrolig deilig følelse, sier Strandberg, som er kontraktsløs 30. juni.

– Jeg blir ikke arbeidsledig for å si det sånn.

– Hva er alternativene dine?

– Det snakker jeg ikke om nå. Nå tar vi landskampene først, og det andre etterpå, svarer midtstopperen med en fortid i Mandalskameratene, Bryne, Vålerenga og Rosenborg.