En av tidenes største fotballstjerner snakker ut om arrestasjonen: – Fullstendig tatt på sengen

Den tidligere brasilianske fotballstjernen Ronaldinho hevder arrestasjonen og den påfølgende husarresten i Paraguay kom som lyn fra klar himmel.

Ronaldinho på vei ut av rettssalen i Paraguay forrige måned.

Den tidligere Barcelona- og Paris Saint-Germain-spilleren er sammen med broren Roberto de Assis Moreira beskyldt for å ha reist inn i Paraguay med falskt pass.

– Jeg hadde aldri sett for meg å havne i denne situasjonen, sier Ronaldinho i et intervju med den paraguayanske avisen ABC.

Han kaller situasjonen han har havnet i «et veldig hardt slag».

– Jeg ble fullstendig tatt på sengen da jeg fikk vite at disse passene ikke var gyldige, fortsetter den tidligere fotballstjernen i det som er hans første offentlige uttalelser siden arrestasjonen.

Ronaldinho smiler etter å ha sluppet ut fra fengsel. Nå sitter han i husarrest på et hotell i Paraguays hovedstad.

Betalte kausjon

Etter mer enn en måned i fengsel ble Gullballen-vinneren fra 2005 og hans bror sluppet ut mot kausjon. Nå sitter duoen i husarrest på et hotell i den paraguayanske hovedstaden Asuncion.

Ronaldinho og hans reisefølge kom til det søramerikanske landet i begynnelsen av mars.

I intervjuet med ABC sier 40-åringen at han håper å bli løslatt så raskt som mulig. Han oppgir at han samarbeider med etterforskerne som jobber med pass-saken.

– Vi kom hit for å delta på lanseringen av et nettkasino og publiseringen av min selvbiografi sammen med selskapet som har rettighetene til denne i Paraguay, sier Ronaldinho.

Ronaldinho sammen med tidligere lagkamerat i Milan, Zlatan Ibrahimovic.

Risikerer lang straff

Han hevder videre at planen var å returnere til Brasil innen 7. mars, slik at han kunne delta i feiringen av sønnens bursdag.

– Det første jeg skal gjøre når jeg får forlate Paraguay er å gi moren min en klem og deretter fordøye situasjonen dette har medført, sier

Den tidligere fotballstjernen og hans bror risikerer opp mot fem år i fengsel dersom de finnes skyldig.

(©NTB)