Fotball

Liverpool utsetter utvidelse av Anfield

Liverpool utsetter den planlagte utvidelsen av Anfield stadion på grunn av koronaviruset til 2023.

Anfield utsetter den planalgte utvidelsen.
  • NTB

Klubben har gått med planer om å utvide Anfield med ytterligere 7.000 seter, til totalt 61.000 og hadde tenkt å søke om byggetillatelse nå i vår.

Det har imidlertid utbruddet av koronaviruset satt en stopper for, melder Sky Sports. Nå vil ikke den planlagte utvidelsen stå ferdig før tidligst i 2023, minst ett år senere enn først planlagt.

Les også

Klopp fryktet han skulle få sparken i Liverpool

Ifølge daglig leder i klubben, Andy Hughes, er det den britiske regjeringens nedstengning av samfunnet på grunn av virusutbruddet som er årsaken til forsinkelsen. Klubben har derfor selv valgt å sette hele utbyggingen på pause.

Den planlagte utvidelsen var opprinnelig stipulert til over 859 millioner kroner (66 millioner pund). I en rundspørring blant naboene til Anfield fikk klubben støtte blant 93 prosent av de berørte til utbyggingen. Den neste runden av byggesøknaden skulle etter planen ba blitt sendt til behandling i slutten av mars.

Liverpool troner øverst på tabellen i Premier League, men bare rundt 54.000 får sett lagets kamper på Anfield. Det er over 20.000 lavere enn på blant andre Manchester Uniteds Old Trafford.

Les også

  1. Liverpool gjør helomvending og beklager permittering av ansatte

  2. Derfor ble Liverpools koronagrep en PR-katastrofe

  3. Slik kan sesongen i engelsk fotball spilles ferdig

Les mer om

  1. Liverpool FC