Fotball

AaFK hviler seg skadefri

<p>Skadeskutte AaFK har lagt om treningsopplegget i et forsøk på å unngå flere skader.</p>

Jonathan Tollås og Jonathan Parr på sidelinja. Enar Jääger med ballen, 11. juli. Foto: Nikolas B Farstad

  • Karl-petter Løvoll

De uvanlig mange skadene i AaFK har fått det sportslige apparatet til å ta grep. Det bekrefter trener Søren Åkeby.

– Vi trener litt senere på dagen og har kortet ned på treningstiden. Vi vil redusere belastningen på hver enkelt spiller , forklarer Åkeby.

Senere treningstid gir spillerne mer hvile. Og kortere treningstid skal gi mindre belastning nå når AaFK er midt inne i et relativt hyppig kampoppsett.

– Vi har fått det til å gå rundt ved hjelp av noen få enkeltspillere. Det har ført til for høy belastning på enkelte av dem, mener Åkeby, som i går kjørte en rolig trening for å få spillerne klare til seriekamp, bare tre dager etter cupbataljen mot Hødd.

Lang liste

Endringene i treningsopplegget er gjort i samråd med klubbens medisinske personell. Fysioterapeut Bjørn Erik Melland har en lang og vond liste av spillere som er ute med skade: Adin Brown (akilles), Benjamin Kibebe (legg), Amund Skiri (kne), Øyvind Gram (lyske), Pat Noonan (kne) og Razak Pimpong (tå). Diego Silva er ikke skadd, men også han må stå over på grunn av de to gule kortene han fikk i kampen mot Rosenborg.

Usikre

I tillegg er Jonathan Parr, Thomas Gjørtz og Lasse Olsen usikre. Så usikre at det i går ikke var klart om de er spilleklare mot Tromsø. Parr, Gjørtz og Olsen møter tidlig i dag til en test som skal gi svar på om de er klare for spill mot Tromsø i kveld eller ikke. Det betyr at trener Søren Åkeby må vente til utpå dagen i dag, bare timer før kampstart, før han har fullstendig oversikt over hvem han har tilgjengelig til denne svært viktige hjemmekampen. Det sier litt om hvor ekstrem skadesituasjonen er for AaFK for øyeblikket.

Viktig kamp

Med HamKam og Lillestrøm pustende i nakken i bunnen av tabellen legger heller ikke Søren Åkeby skjul på viktigheten av poeng i dette oppgjøret.

– Selvfølgelig er det en viktig kamp. Men det er alle, og det er mange kamper igjen.

– Hadde du ventet at AaFK skulle kjempe i bunnen av tabellen?

– Vi har et ungt lag. Jeg vet at dette laget kan spille god fotball, men dessverre er vi nå blitt rammet av for mange skader, er svaret Åkeby gir.

Skal spille eget spill

Likevel var det en offensiv Åkeby som møtte pressen etter trening fredag. Selv om Tromsø har vist god form etter sommerpausen er det AaFK som skal bestemme på Color Line Stadion.

– Vi skal spille vårt eget spill. Vi må få i gang det kjappe pasningsspillet vårt og ha god bevegelse. Og så må vi rett og slett innstille oss på knallhard jobbing.

Møter godt lag

Åkeby tror likevel at laget får tøff motstand.

– Tromsø er et velorganisert lag som jobber godt kollektivt. På topp har de to livsfarlige spisser, en stor og sterk og en rask, analyserer Åkeby.

– Men vi må uansett fokusere på å få i gang vårt spill. Og det har jeg tro på at vi skal klare. Vi har vært gode på hjemmebane, der er det vi som har ført kampene.

  1. Les også

    Skademarerittet fortsetter for AaFK

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering

Les mer om

  1. Eliteserien