Fotball

Gamst vrakes trolig mot Sarpsborg: – Det viktigste er at Tom får en verdig avslutning

Morten Gamst Pedersen benkes etter alle solemerker lørdag. I stedet velges Onni Valakari i den defensive midtbanerollen.

FARVEL: Tom Høgli (til venstre) spiller sin siste kamp i karrieren i morgen, mens lagkamerat Morten Gamst Pedersen starter på benken.
  • Tobias Stein Eilertsen
    iTromsø
  • Øyvind Nordmo Sivertsen

Morten Gamst Pedersen har vært en av hovedtrener Simo Valakaris mest benyttede spillere, men mot Sarpsborg 08 lørdag må veteranen etter det iTromsø kjenner til ta plass på benken.

– Jeg vet ikke om jeg starter, vi får se hva som skjer. Alle har lyst til å spille, det ville ha vært moro å være på banen, sier Morten Gamst Pedersen til iTromsø.

Trolig erstatter i ankerollen blir Onni Valakari, som har spilt sju kamper fra start etter overgangen fra Finland i sommer.

Les også

  1. «TIL må lære av fiaskoen Vuk»

  2. Proffspiller sendt hjem fra Tromsø på dagen: Dette gjør eliteklubben nå

Spilt alt hjemme

Gamst Pedersen har spilt samtlige 90 minutter i alle 27 kampene han har spilt i år. Kun mot Stabæk borte (vond lyske) og Strømsgodset (borte, sonet for fem gule kort), har «Gamsten» spilt samtlige kamper. Det blir dermed første gang på Alfheim i år uten Morten Gamst Pedersen i startoppstillingen.

Han hyller istedet Tom Høgli, som trolig starter sin siste kamp i karrieren lørdag.

– Det aller viktigste nå er Tom. Vi har en veldig god tone og har kjent hverandre i mange år og spilt i lag både på landslaget og her. Tom er en lun og fantastisk type, han er nesten litt uerstattelig, sier Gamst Pedersen og fortsetter:

– Og det er ikke ofte at jeg sier det. Men jeg vil faktisk si det om Tom. Han er en sjelden flott fyr, det er viktig at han får en fin og verdig avslutning. Både på og utenfor banen er han fantastisk. Jeg kan si så mye fint om ham at jeg nesten ikke vet hvor jeg skal begynne eller stoppe, sier en emosjonell Gamst Pedersen.

Nå håper han klubben finner en rolle til Høgli, slik at han fortsatt blir værende i kulissene på Alfheim.

– Det er vel ikke mye muligheter i budsjettet til å få ordnet noe nå, og så handler det om hva Tom har lyst til, men jeg vil gjerne ha Tom værende på området. Han er en person som gir energi og er et fantastisk menneske, sier 37-åringen, som heller ikke tror det er tilfeldig at klubben har vunnet nesten hver gang Høgli har startet denne sesongen.

– Det er ikke tilfeldig. Han er en fantastisk god spiller som alltid er god selv og samtidig flink til å gjøre andre god. Han er fotballsmart og lett å spille med. Det er en grunn til at han har en så høy stjerne i alle klubbene han har vært, sier Gamst Pedersen.

Vil ikke bekrefte

Som vanlig holder Simo Valakari kortene tett til brystet angående lagoppstillingen lørdag.

– Blir det noen overraskelser i startoppstillingen?

– Hva er en overraskelse? Hvis julenissen spiller? sier en spøkende Valakari.

Han vil ikke bekrefte om han lar Gamst få en hvil på benken lørdag.

– Nei, vi vet ikke ennå. For meg vil morgendagens startoppstilling ikke være noen overraskelse, fordi alle i vår tropp er tillgjengelige. De kan spille og de kan spille bra. Jeg skjønner hva du mener med en overraskelse, men for meg er det ikke det, sier Valakari.

Marcus Pedersen er ikke i troppen, fordi han allerede har spilt tre kamper. Og det er maks hva en som er på den såkalte B-listen kan spille. Pedersen erstattet av Gustav Severinsen i troppen. Også Simen Wangberg er tilbake i troppen.

TILs trolige lag blir dermed (4–3–1-2): Jacob Karlstrøm - Magnar Ødegaard, Simen Wangberg, Jostein Gundersen, Tom Høgli - Kent-Are Antonsen, Onni Valakari, Gjermund Åsen - Mikael Norø Ingebrigtsen - Daniel Berntsen, Robert Taylor

Les mer om

  1. Tromsø IL
  2. Morten Gamst Pedersen
  3. Sarpsborg 08