Fotball

City tilbake på tabelltopp etter sterk borteseier

Dzeko og Negredo avgjorde mot Newcastle.

TILBAKE PÅ TOPP: Målscorerne Edin Dzeko (til høyre) og Álvaro Negredo (med ryggen til) får med seg Aleksandar Kolarov og Samir Nasri på en skikkelig feiring.
  • Reidar Løfaldli
  • Torgrim Gotland Bakke

Chelsea slo Hull lørdag formiddag og fikk låne tabelltoppen i Premier League i litt over ett døgn. Manchester City har forbedret sin bortestatistikk kraftig etterhvert som sesongen har forløpt, og søndag ettermiddag ble hjemmesterke Newcastle slått 2-0 på St. James' Park.

Edin Dzeko scoret tidlig og ga bortelaget ledelsen. Newcastle følte seg snytt for scoring etter at Cheick Tioté fyrte en kanon rett i mål ti minutter før pause. Dommer Michael Jones annullerte etter at Yoan Gouffran ble bedømt til å ha stått like foran keeper Joe Hart i det ballen gikk i mål.

Hjemmelaget førte mye av andre omgang uten å få uttelling, og til slutt gikk det som det pleier å gå. Álvaro Negredo økte til 0-2 på overtid og avgjorde kampen.

– Dette er et vanskelig sted å spille, og det er en veldig viktig seier for oss, sa Manchester Citys manager Manuel Pellegrini ifølge NTB.

Perfekt City-start

Det tok ikke lang tid før formlaget City satte standarden på St. James Park. Syv minutter ut i kampen tok gjestene ledelsen etter et fantastisk angrep. David Silva vendte bort noen spillere midt på Newcastles halvdel før han sendte ivei en stikkpasning ut mot Citys venstre kant. Der hadde Kolarov kommet seg forbi sin forsvarer og fikk lagt et lurt innlegg langs bakken. Inne i feltet snek Edin Dzeko seg imellom Newcastles stoppere og fikk styrt ballen mot mål, forbi Krul og inn i målet.

GA CITY LEDELSEN: Edin Dzeko kan feire mot Newcastle.

Negredo nære påTre minutter senere kom City igjen på en farlig visitt. Etter en kontring havnet ballen igjen hos Kolarov. Denne gangen forsøkte serberen seg på et skudd. Forsøket gikk ikke på mål, men det var ikke langt unna at Alvaro Negredo fikk en tå på ballen og styrt den mot mål.

Kort etter var Negredo nære på igjen. Etter en lur cornervariant, fikk spanjolen gå opp alene og heade fra rundt ti meter, men han kom ikke skikkelig over ballen og headingen gikk over mål.

Etter 22 minutter, vant Newcastle ballen høyt i banen og satte igang en kontring. Loïc Rémy ble spilt igjennom alene mot Joe Hart, men frankmannen ble korrekt avvinket for offside.

Etter halvtimen våknet hjemmelaget noe. Først fikk Steven Taylor en grei mulighet etter et hjørnespark, men ballen gikk utenfor. Like etter forsøkte Cabaye seg på volley. Skuddet kom fra omtrent død vinkel, men fikk såpass godt treff at Hart måtte fiste ballen ut til hjørnespark.

Newcastle United-keeper Tim Krul diskuterer med dommer Mike Jones etter at Jones valgte å annulere Cheick Tiotes (bakerst) mål for offside.

Offside... eller?På den påfølgende corneren oppsto det en svært kontroversiell situasjon. Innlegget heades ut på 20 meter hvor Tiote får drømmetreff fra den venstre siden av straffefeltet og sender ballen opp i motsatt vinkel. Jubelen startet for hjemmelaget før man oppdaget at assistentdommeren hadde vinket av for offside. Reprisen viser at tre mann er i offside for Newcastle og at Gouffran dukker unna skuddet. Men franskmannen står ikke i veien for Hart og det er tvilsomt hvor mye han hindret Joe Hart og om keeperen hadde hatt sjanse til å ta skuddet uansett.

Etter den omdiskuterte avgjørelsen, tok det fysiske spillet og frustrasjonen over. Tre gule kort ble gitt ut mot slutten av omgangen, og på sidelinjen havnet managerne Alan Pardew og Manuel Pellegrini i en opphetet diskusjon.

Kort etter blåste dommer Michael Jones av første omgang, og ble møtt av øredøvende buing fra hjemmefansen.

– Jeg er ikke fornøyd med forklaringen til dommeren. Jeg skjønner ikke hvordan han kunne annullere den scoringen. Joe Hart var ikke i nærheten, og ballen gikk gjennom en flokk City-spillere som dekket ham, sa Newcastle-manager Alan Pardew ifølge NTB.

God start for Newcastle

Etter hvilen var både Newcastles spillere og fans ivrige fra start. Vurnon Anita fikk sendt i vei et ok skudd fra 20 meter, men Joe Hart hadde få problemer med å redde. Redningen ble fulgt opp av solid buing fra hjemmefansen rettet mot dommer Jones.

Like etter ble Rémy igjen spilt igjennom. Denne gangen var spissen onside, men Rémy fikk ballen på feil fot og måtte vende inn i banen igjen for å få korrekt skuddvinkel. Da fikk City ryddet opp.

I den 52. minutt, fikk City sin første sjanse etter hvilen. Newcastle rotet i eget forsvar, og fikk ikke klarert skikkelig. Negredo fikk snappet opp ballen på seks meter med ryggen mot mål. Spissen vendte rundt og fikk skutt, men forsøket gikk utenfor.

Negredo var nær nærmere bare noen minutter senere. Spissen fikk til en god heading, men forsøket gikk rett på Tim Krul som fikk avverget med beina.

To City-skader

Etter 58 minutter var det Newcastles tur igjen. Yohan Cabaye dunket til fra 20 meter, og Joe Hart måtte ut i full strekk for å redde skuddet ut til corner.

Like etter fikk City-supporterne se noe de aller helst vil unngå. Yaya Touré hinket av banen og ble byttet ut. Javi García kom inn på midtbanen istedet. Vanskelig å se om det var snakk om en smell eller en strekk, men Touré virket å ha tydelig vondt da han gikk av banen.

Newcastle fortsatte å skape problemer for City de neste minuttene, men kom ikke til noen klare sjanser. Men i det 69. minutt fikk de en gavepakke av City-forsvaret. Zabaleta og Kompany kolliderte med hverandre, og plutselig var Loïc Rémy helt alene på 16 meter. Franskmannen måtte avslutte fra litt skrått holdt og Joe Hart kom raskt ut og gjorde en god redning. Men avslutningen til Rémy var langt ifra toppklasse.

Etter 78 minutter måtte en ny City-spiller ut med skade. Samir Nasri ble liggende etter en duell med Newcastles Yanga-Mbiwa. Reprisen viste at Mbiwa meide Nasri ned i frustrasjon. Newcastle-spilleren fikk gult kort, men skulle kanskje hatt rødt der. Det var en meget stygg takling.

– Han pådro seg en alvorlig kneskade. Leddbåndet kan ha røket. Vi vet helt sikkert i løpet av mandag, sa City-sjef Manuel Pellegrini.

– Det skulle ha vært et rødt kort for den taklingen, fortsatte Pellegrini.

Avgjørelsen

Negredo kunne økt City-ledelsen da han fikk stå nærmest alene inne i feltet to minutter før full tid, men Newcastles forsvarsspillere fikk ballen unna etter spanjolens avslutning.

Etter det lange avbrekket ved Nasris skade skulle det spilles hele sju tilleggsminutter. Et forventet stormløp fra hjemmelaget ga ingen uttelling, i stedet var det Negredo som fikk æren av å punktere kampen. Spissen fikk slippe til helt alene mot Krul, avsluttet rett på den nederlandske keeperen, men fikk returen i beina og satte sikkert inn 0-2. Med sin sterke borteseier, inntar Manchester City igjen tabelltoppen etter at Chelsea fikk låne den i et drøyt døgn. Newcastle ligger på en forholdsvis sterk åttendeplass, men befinner seg etterhvert i et lite ingenmannsland, tre poeng foran Southampton, men fire poeng bak Manchester United.

Engelsk eliteserie fotball søndag, 21. runde:

**Newcastle – Manchester C. 0-2 (0-1)

Mål:** 0-1 Edin Dzeko (8), 0-2 Alvaro Negredo (90).

49.423 tilskuere.

– – - Senere kampstart: Stoke – Liverpool (17.10).

Premier League

SVUTMP
1Tottenham Hotspur11004133
2AFC Bournemouth11002023
2Arsenal11002023
2Manchester City11002023
2Newcastle United11002023
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Newcastle United FC
  3. Manchester City
  4. Premier League