Amazon Grimstad blir trukket ett poeng

Fotballforbundet straffer Toppserie-laget.

Amazon Grimstad trekkes ett poeng. Det er dårlige nyheter for bunnlaget.

Amazon Grimstad har ikke levert en tilfredsstillende økonomisk handlingsplan og blir trukket ett poeng i årets toppserie av Norges Fotballforbund.

Det betyr at fotballklubben i toppserien for kvinner går fra 15 til 14 poeng. Plasseringen blir den samme. De ligger fortsatt nest nederst på en 11.-plass på bedre målforskjell enn sistplasserte Medkila.

Klubben fikk beskjed om poengtrekket tidligere denne måneden.

— Klubben anket, men anken ble ikke tatt til følge. Derfor trekkes de ett poeng, sa Rune Nordhaug, klubblisensansvarlig i Norges Fotballforbund (NFF), da han presenterte de halvårlige tallene for klubbøkonomien i norsk fotball på Ullevaal stadion torsdag.

Rødt

Tross Amazon Grimstads poengtrekk var det toppserien for kvinner som fikk best skussmål av fotballpresident Yngve Hallén. Han var i det store og hele fornøyd med den økonomiske stoda i norsk toppfotball.

Grimstad-klubben er den eneste av toppklubbene for kvinner som fortsatt må levere en økonomisk handlingsplan overfor NFF. De er den eneste av klubbene som har havnet i såkalt rød sone.

I eliteserien for menn fortsetter Start og Viking i rød sone. De var de to eneste klubbene som har vært i rød sone også det siste halvåret.

Brann er ny

Brann, Bryne, Hønefoss og Nest-Sotra er nye klubber i rød sone i 1.-divisjon menn. Kristiansund var i rød sone fra tidligere og må fortsatt levere økonomisk handlingsplan.

Brann, som neste sesong skal spille i eliteserien igjen, er i rød sone for første gang siden 2011. Vurderingen fra NFF er basert på regnskapsavslutningen 30. juni.

— Det stemmer at vi er plassert der, men dette kommer ikke som noen overraskelse på oss. Vi har vært forberedt på det. Vi hadde et håp om å bli værende i gul sone da vi leverte inn tallene, men det ble vi ikke. Hver dag er en kamp for å få hjulene til å gå rundt, og vi må bare innrømme at vi har noen utfordringer, sier Branns daglige leder, Vibeke Johannesen, til Bergensavisen.

(©NTB)