Fotball

Riise: - Jeg legger meg paddeflat

John Arne Riise angrer sterkt på utblåsningen rettet mot dommer Trond Ivar Døvle.

IKKE HELT ENIGE: John Arne Riise (t.h.) og Bjørn Helge Riise i lett munnhuggeri etter kampen mot Viking. Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

 • Steffen Stenersen

Mandag morgen publiserte han en lang unnskyldning på sin egen Facebook-side.

Les også

NFF vil vurdere å straffe Riise

«God morgen. Jeg vil starte dagen med å legge meg paddeflat og beklage min oppførsel etter kampen i går. Det finnes ingen unnskyldning på det jeg sa om dommeren etter kampen. Jeg var fryktelig skuffet og forbannet når jeg gikk av banen og sa det jeg sa. Slikt hører ikke hjemme uansett hvor. Jeg vil presisere at jeg ikke sa noe slikt til dommeren face to face, men i det jeg gikk av banen. Jeg vet at jeg er et forbilde for mange, spesielt unge barn og jeg er skuffet over meg selv at jeg lot dette skje. Jeg vil nå lære av dette, se fremover og ikke la noe slikt skje igjen. Så til alle som fikk dette med seg så vil jeg si unnskyld. Media hopper selvsagt på det som skjedde i går, men jeg må nå legge dette bak meg og se fremover. Beklager.»

Det skriver John Arne Riise på sin egen Facebook-side, der han har snart 10.000 følgere. Dessuten har Aalesund-profilen gjentatte ganger på sin egen Twitter-profil – der han har over 50.000 følgere – beklaget sin utblåsning.

 • Bare å legge seg flat. Å kalle dommeren en f**** er ikke et forbilde verdig. Beklager. Kokte i topplokket, skrev Riise søndag kveld.

Det var etter 1-2-tapet mot Viking at det kokte over for AaFK-stjernen. «Fy faen, for en f****dommer», smalt det fra Riise mens et TV 2-kamera fanget det hele opp. Inne i gangen sparket han til en dør og ga en AaFK-ildsjel en advarende pekefinger.

I ettertkant har Norges Fotballforbund varslet at de ønsker å se nærmere på saken. I verste fall kan utblåsningen ende med at 35-åringen får karantene.

 1. Les også

  - Ronny Deila skulle hatt sparken rett etter kampen

 2. Les også

  Bringaker: - Viking kan kjempe i toppen

Les mer om

 1. Eliteserien

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  NFF vil vurdere å straffe Riise

 2. FOTBALL

  Riise: - Skværet opp med den frivillige

 3. FOTBALL

  AaFKs styreleder: - Helt uakseptabel ordbruk

 4. FOTBALL

  Riise straffes av NFF etter raseriutbruddet: Føler seg forskjellsbehandlet

 5. FOTBALL

  Hva nå, John Arne?

 6. FOTBALL

  Innstiller på to kampers karantene for Riise