Fotball

- Jeg burde ha scoret

Arna-Bjørnar sløste bort sjansene hjemme mot Røa.

SKUFFET: Ine Wedaa var skuffet over egen sjansesløsing etter kampen mot Røa. Her fra en tidligere anledning. Foto: DIGITALSPORT

  • John Seljehaug

ARNA-BJØRNAR — RØA 1-1

ARNA IDRETTSPARK (bt.no): Arna-Bjørnar er et av Toppseriens største formlag, og var store forhåndsfavoritter etter 5-1-seieren over LSK tidligere denne uken. Men selv om Ine Wedaa var alene med keeper tre ganger, greide hun aldri å sende publikum til himmels.

— Det er så skuffende at jeg ikke greide å score på sjansene mine. Som spiss må du bare score når du kommer alene med keeper, sier Ine Wedaa (18) skuffet til Bergens Tidende.

Etter bare tolv minutter fikk Wedaa muligheten etter en stor glipp i forsvarsrekken til gjestene. En svak demping på brystet av en Røa-spiller førte til at ballen datt rett ned i føttene på Wedaa innenfor 16-meteren. Publikum hadde allerede begynt å juble.

— Jeg siktet på det lengste hjørnet, men jeg brukte for lang tid slik at jeg ikke fikk avsluttet skikkelig. Ballen gikk via beinet på forsvareren og strøk stolpen, sier spissen fortvilet.

Bare ti minutter senere fikk Wedaa sjansen alene med keeper igjen. I stedet for å banke ballen i mål forsøkte hun å runde keeper. Et valg hun angrer på etter kampslutt.

— Det er så frustrerende at jeg prøver på noe så vanskelig på stillingen 0-0. Jeg burde bare strekke risten og kline ballen i nettaket. Forsvarerne var jo flere meter bak, forteller hun.

Måltørke

Det har vært en tung sesong for den unge spissen. Selv om hun bare har mistet to kamper av sesongen, står hun bare med tre mål etter 18 runder.

— Det gjør noe med selvtilliten. Men det er forventet at prestasjonene svinger litt når jeg er så ung som jeg er. Det må løsne snart også for meg, sier Wedaa.

Straffet på kontring

Arna-Bjørnar tok tak i kampen i andre omgang og det så lenge ut til at det skulle bli overkjøring. Sjansene ble større og større, men målet kom aldri.

I stedet var det Røa som åpnet målkontoen på en kontring etter 67 minutter. Bortelaget kom i overtall tre mot to og gjorde ingen feil. Synne Skinnes Hansen plasserte ballen enkelt forbi en sjanseløs keeper.

Midtstopperen er toppscorer

Nora Holstad Berge spilte en kjempekamp i midtforsvaret til rødtrøyene. Drøye ti minutter før slutt stanget hun inn utligningen på frispark, og deler med det toppscorertittelen i klubben sammen med Amalie Eikeland.

— Det er veldig rart å være midtstopper og toppscorer, sier Berge som står med seks mål denne sesongen.

Men hun greier likevel ikke skjule skuffelsen etter kampslutt.

— Dette var et stort sjansesløseri. Det er flere enn meg som burde ha scoret i dag, sier midtstopperen.

Fakta

Arna-Bjørnar - Røa 1–1 (0-0)

Arna Idrettspark, 18. runde, Toppserien kvinner.

Dommer: Henrikke Nervik, Malvik.

Gult kort: Caroline Hovland, Røa.

Mål: 0-1 Synnes Skinnes Hansen (67), 1-1 Nora Holstad Berge (79)

Arna-Bjørnar (4-4-2): Jaime Souza –Ingrid Ryland, Caroline Walde, Nora Holstad Berge, Astrid Grøttå Ree – Amalie Eikeland, Vilde Bøe Risa, Kristine Hegland, Cecilie Kvamme (Hege Hansen fra 54.) ­– Lisa Naalsund, Ine Wedaa (Åsne Takle Eide fra 76.)

Røa (4-4-2): Hilde Gunn Olsen – Runa Vikestad, Kine Kvalsvik, Gunhild Herregården, Hedda Gardsjord – Celine Pettersen, Kristine Wæhler, Caroline Hovland (Ada Finskud fra 87.), Line Holter – Line Hem, Synne Hansen.

Les mer om

  1. Toppserien
  2. Arna-Bjørnar Fotball
  3. Røa IL