Brann tvinges til midtbaneskifte

Sivert Nilsen kan ikke spille. Treneren har ikke bestemt hva han skal gjøre med det.

GULT ER UKULT: Sivert Nilsen fikk sitt tredje gule kort for sesongen mot Levanger mandag og må sone karantene når Brann spiller toppkamp mot Sandnes Ulf lørdag. Her i kamp mot Follo. Foto: Håvard Bjelland.

Da Sivert Heltne Nilsen (23) taklet på seg et gult kort i mandagens kamp mot Levanger, var det den ferske Brann-spillerens tredje kort i sesongen. At de to første han pådro seg kom for Vålerenga i en annen divisjon, har ikke noe å si — Nilsen må sone karantene når Brann møter Sandnes Ulf lørdag.

Dermed må hans far, trener Lars Arne Nilsen, bryte opp midtbanetrioen sønnen har utgjort med Fredrik Haugen og Kristoffer Barmen.

— Jeg har en plan i hodet mitt, men vil ikke fortelle den til deg ennå. Det er noen løsninger vi må tenke litt på, sier Lars Arne Nilsen.

Jeg ønsker jo ikke kort i det hele tatt, men når vi har åtte stykker som står for tur er det greit å få spredt dem litt utover.

Det mest naturlige er nok å sette Eirik Birkelund inn på laget som indreløper, og i samme slengen flytte Kristoffer Barmen ned som midtbaneanker.

— Det kan hende det blir sånn, men jeg har lyst å se uken litt an. Vi får se, sier Nilsen.

Les også

Doddo: - De omsetter sjansene i grå hår og negative primalskrik

Les også

Slik er Brann-trenerens garderoberutine

Karantenefare

Å gjøre endringer fra kamp til kamp er noe han med sannsynlighet blir tvunget til fremover.

En rekke Brann-spillere er ett gult kort unna å måtte sone karantene.

Sivert Nilsen medgir at det er kjedelig ikke å spille mot Sandnes Ulf, men er som sin far opptatt av å få spredt suspensjonene.

— Det var det positive, at det ble bare ble med min karantene. Vi unngikk at flere fikk kort. Neste kamp er det kanskje en annen som må stå over, men forhåpentlig får vi fordelt det litt, sier Nilsen.

Senior er enig.

— Jeg ønsker jo ikke kort i det hele tatt, men når vi har åtte stykker som står for tur er det greit å få spredt dem litt utover. Vi fikk ett mot Levanger og vil få flere utover høsten. Det er noe vi bare må takle, mener treneren.

VIDEO: SE HØYDEPUNKTENE FRA BRANNS KAMP MOT LEVANGER HER:

Uenige

Sivert Nilsen sier han fra første sekund var klar over at kortet mot Levanger var hans tredje. Hvorvidt det var nødvendig, er far og sønn noe uenige om.

— Det var et kort som måtte komme, jeg måtte ta det, mener Sivert Nilsen.

Pappa Nilsen kommenterer det først bombastisk, siden blir han litt mer usikker:

— Det var et unødvendig gult kort.

— Han mente han var nødt å ta det?

— Kanskje måtte han det. Men jeg synes Levanger-spilleren var feilvendt, og da kunne han blitt holdt slik uten å takle.

Sandnes Ulf - Brann spilles lørdag klokken 15.30. Spillerne som er ett gult kort unna karantene er: Vadim Demidov, Kristoffer Barmen, Azar Karadas, Fredrik Haugen, Erik Huseklepp, Kristoffer Larsen, Bismar Acosta og Viljar Vevatne.