Fotball

Rekdal har funnet drømmespissen

Kjetil Rekdal sier han er "ekstremt fornøyd" etter å ha funnet erstatteren til storscorer Vidar Örn Kjartansson.

Deshorn Brown har signert for Vålerenga. Oppe til venstre er han avbildet sammen med VIFs daglige leder Stig-Ove Sandnes. Til venstre Kjetil Rekdal, som er "ekstremt fornøyd" med signeringen.
  • Nicholas Bergh
    Journalist
  • Erlend Nesje
    Journalist

Tirsdag ettermiddag bekreftet Vålerenga at de har signert den jamaicanske spissen Deshorn Brown fra MLS-klubben Colorado Rapids.

— Han er en soleklar erstatning, sier trener Kjetil Rekdal til Aftenposten.

Og legger til:

— Jeg er ekstremt fornøyd.

Jamaicaneren har vært i Rekdal og Vålerengas radar siden i fjor sommer. Allerede da innså Rekdal at det ville bli vrient å holde lenge på Vidar Örn Kjartansson. De to siste månedene har Oslo-klubben intensivert arbeidet med å hente 23-åringen.

Tre uker før seriestart kunne klubben endelig bekrefte at de hadde signert spissen på en tre og et halvt-årskontrakt.

- Kapabel til 15 mål

Rekdal håper Brown vil ta norsk fotball med storm. Men Vålerenga-treneren påpeker at den nye spissen er en annen type enn forgjengeren Kjartansson.

— Vidar var en ekstrem målscorer. Men han vi har fått nå har større fart, er fysisk sterkere og er bedre i lufta. Vi skal ikke forvente like mange mål, men Brown er en meget spennende spiss. Han kan fort være kapabel til å score 15 mål, sier Rekdal og bremser seg selv litt i hyllesten:

— Husk at han kommer til et nytt land, en ny klubb og en ny liga. Han kan trenge tid på å tilpasse seg.

- Hvor mye kostet han?

— Han koster mye mindre enn hva vi solgte Vidar for (rundt 20 mill., red anm.). Men uten Tor Olav (Trøim) ville ikke dette vært mulig.

- Er dere ferdighandlet før seriestart?

— Ja, med mindre det skulle skje noe, at for eksempel en av de spillerne vi allerede har skulle forsvinne. Men i utgangspunktet har vi nå den stallen vi starter serien med, sier Rekdal.

Les også

  1. Vålerenga selger Kjartansson for 20 millioner

  2. Vålerenga vurderer å flytte fra Ullevaal

Les mer om

  1. Forsesong