Tariks nye sjef blir tidenes yngste trener i Bundesliga

28 år gamle Julian Nagelsmann tar over Hoffenheim etter denne sesongen.

NY SJEF: Julian Nagelsmann (28) tar over Tarik Elyounoussis klubb neste sesong.

Det var ikke lenge Hoffenheim sto uten hovedtrener etter at det ble kjent at Markus Gisdol fikk sparken fra klubben mandag.

Tirsdag innkalte klubben til pressekonferanse, hvor ikke mindre enn to nye trenere ble presentert.

28 år når han tar over

Den minst overraskende nyheten var at Huub Stevens overtar ansvaret for Tarik Elyounoussis klubb ut denne sesongen, for å prøve å redde stumpene til klubben som ligger nest sist med bare én seier på de første ti kampene.

Les også

Bayern München med ni strake seirer

Mer overraskende var det hvem som skal være Hoffenheim-trener fra sesongen 2016-2017. Julian Nagelsmann blir klubbens nye hovedtrener etter denne sesongen. Fram til nå har Nagelsmann vært trener for Hoffenheims U19-lag, og han kommer til å være 28 år gammel når han tar over ansvaret, skriver Deutsche Welle.

— Overbevist om at han har autoriteten

Ifølge avisen blir han dermed den yngste noen gang til å være hovedtrener for et lag i Tysklands øverste divisjon. Det avhenger naturligvis av at Hoffenheim holder seg i Bundesliga.

Les også

Håvard Nordtveit med drømmescoring for Gladbach

— Vi er overbeviste om at han har kvaliteten og autoriteten som skal til, sier sportsdirektør i klubben, Alexander Rosen, og legger til at de ikke ser på Nagelsmann som en risikabel ansettelse.

Ifølge avisen deltok ikke Nagelsmann selv på tirsdagens pressekonferanse.

— Jeg ser veldig fram til å ta fatt på jobben, og er veldig takknemlig for oppgaven, sier den nye treneren i en pressemelding.