Fotball

Hødd-helten var bekymret for måltørken

Magnus Myklebust søkte råd hos treneren.

svp://5306?view=smp
  • Kristian Stenerud

HØDD — AAFK 1-0

Magnus Myklebust (29) var så stresset over antall mål han hadde scoret, at han søkte råd hos trener Sindre Eid tidligere denne uka. I går ble han den store helten.

Myklebust ble hentet tilbake til Hødd i vinter etter noen år på reise i Lillestrøm, Odd og Kongsvinger.

Han hadde store planer om å bidra med mange scoringer og godt spill, derfor var han ikke fornøyd med ei scoring i serien på elleve serierunder. Før onsdagens cupkamp mot AaFK på Høddvoll hadde han også kun scoret ett mål i cupen også.

Magnus Myklebust ble den store helten da han utnyttet en horribel pasning fra Michael Barrantes åtte minutter før pause. Her er cuphelten sammen med keeper Aslak Falch etter kampen.

– Det er alltid spesielt å komme tilbake til en klubb du har vært i før. Jeg hadde lyst til å score mange mål, men det har ikke gått helt slik jeg hadde ønsket. Jeg sa til Sindre at jeg stresset litt med å få flere mål, men han ba meg om å være tålmodig. Da var det god timing at jeg scoret mot AaFK, sier Myklebust og gliser.– Det er noe av det største jeg har opplevd. Det er tross alt slaget om Sunnmøre vi har vunnet.

SE MYKLEBUSTS SCORING I VIDEOEN ØVERST I SAKEN!

Gavepakke fra Barrantes

Myklebust ble den store helten med sin 1-0-scoring åtte minutter før pause. Michael Barrantes serverte en horribel feilpasning, som Hødd-spilleren utnyttet godt og banket i mål fra 17–18 meter.

– Jeg synes Magnus fortjente å få den scoringen, spesielt etter den praten vi hadde tidligere i uka. Vi har prøvd å hente han tilbake flere ganger tidligere, men det har ikke passet for Magnus og familien hans. Han har fortsatt mange gode år foran seg, skryter trener Eid.

Myklebust hadde faktisk ballen i mål tidlig i første omgang også, men da ble målet annullert for offside. Før pause hadde lagene sine mer eller mindre store sjanser, men i andre omgang var det AaFK som presset hardest på. Men bortelaget var ikke gode nok i de avgjørende situasjonene, mens Hødd kjempet hardt og ville mest på hjemmebane.

Les også

Her handser AaFK-keeperen ballen i mål

Fortjent seier

Kampen bar også preg av at det var et lokaloppgjør med flere tøffe taklinger og harde dueller.

– Det var veldig viktig at vi turte å spille fotball, det var et stikkord før kampen. Vi måtte slå langt inn imellom, men jeg synes det var en fortjent seier ut fra at det er vi som klarte å score. Bakover står vi også bra av når AaFK presser oss, sier Hødd-treneren.

Etter pause åpnet det seg mer og mer rom for hjemmelaget å kontre i, men de klarte ikke å utnytte det. For AaFK sin del var det en svært skuffende kamp langt under det som kan forventes av et eliteserielag.

– Jeg er utrolig stolt av det guttene leverer. Vi begynte på et prosjekt i fjor som fikk en tøff start, men vi har utviklet oss godt. Det er ei fantastisk spillergruppe å jobbe med, sier Eid.

Drømmer om cupfinale

Cupdrømmen lever nå videre for norgesmesteren fra 2012. Neste runde trekkes fredag.

– Det er selvfølgelig kjekt å være videre til 4. runde. Vi skal bruke denne opplevelsen til noe positivt fram mot søndagens kamp mot Ranheim. Det er ingen grunn til å ta av.

Myklebust hadde et håp om å møte en av sine tidligere klubber i neste runde, men både Lillestrøm og Kongsvinger røk ut i går. Nå er det kun Odd igjen.

– Det er litt kjedelig å måtte si det, men vi skal ta en kamp av gangen i cupen. Men det hadde selvfølgelig vært gøy å komme til en cupfinale. Sist jeg var der var i 2007, så det begynner å bli noen år siden, sier han.

Les også

  1. Aalesunds syndebukker: - Bare å beklage

  2. Cupsmell gir økonomisk smell for Aalesund

  3. Cupbomben smalt på Høddvoll

svp://5306?view=smp

Les mer om

  1. Fotball-NM
  2. Hødd
  3. Aalesunds FK