Messi hylles for superscoring etter at Barcelona vant cupen

Barcelona sikret sesongens andre trofé, men én mann stjal nok en gang showet: Lionel Messi.

ta60aa56.jpg
  • Fredrik Saltbones

Athletic Bilbao — Barcelona 1-3

Den argentinske magikeren scoret to mål, men den første scoringen fikk det nærmeste til å koke på sosiale medier.

Messi startet et dribleraid rundt midtstreken på høyrekanten. 27-åringen rundlurte tre motspillere før han dro seg inn i feltet. Der ble nok en Athletic Bilbao-spiller lurt, og Messi avsluttet det elleville sololøpet med å banke ballen i det nærmeste keeperhjørnet og i mål.

Lionel Messi kunne juble for to scoringer i Copa del Rey-finalen.

Scoringen var av det ekstraordinære slaget, og det utløste en unison hyllest fra eksperter og fotballelskere på Twitter.– Så akkurat Messis scoring. Helt latterlig! skriver Gary Lineker.

Tjærnås: – Totalt vanvidd!

– Har sett noen drøye scoringer av Messi, men den han danset i mål nå er topp 3. Totalt vanvidd, skriver Aftenpostens fotballekspert Lars Tjærnås.

– Messi er rett og slett ikke til å tro. Makan! skriver C Mores ekspert på spansk fotball, Petter Veland.

Messis egne lagkamerater var naturligvis også fulle av rosende ord.

– Messis første scoring? Helt utrolig. Han er genial, sier Neymar, ifølge Twitter-profilen @Barcastuff.

Copa del Rey-finalen, som ble spilt på Camp Nou, var aldri spesielt spennende. Det var aldri noen tvil om at Barcelona skulle vinne.

Like etter Lionel Messis superscoring i kampens 20. minutt, økte nemlig Neymar ledelsen til 2-0. Messi noterte seg for sin andre scoring 20 minutter før full tid. Athletic Bilbaos Iñaki Williams satte inn et trøstemål på tampen, men Barcelonas manager Luis Enrique kunne juble for hans andre triumf som hovedtrener i den spanske storklubben.

– Messi avgjorde kampen. Det er derfor han er verdens beste fotballspiller, sier Athletic Bilbaos Andoni Iraola, ifølge @Barcastuff.