Fotball

Dommeren i fokus da Arna-Bjørnar tapte

Trener Morten Røssland var ikke fornøyd med kamplederne borte mot Kolbotn

IKKE GOD NOK: Arna-Bjørnar gjorde en god kamp spillemessig, men klarte ikke å utnytte sjansene de fikk. Her fra en tidligere kamp i år mot Urædd.

 • Simen Søvik

Kolbotn–Arna-Bjørnar 2–0 (1–0)

Arna-Bjørnar gjorde en god kamp borte mot Kolbotn, men dårlige avslutninger kostet poeng for jentene fra Bergen.

— Spillemessig var vi mer enn god nok til å ta poeng denne kampen her. Men vi var udyktig foran mål, og det har vi vært over en lengre periode nå. Så det må vi ta innover oss. Vi må sette de sjansene vi får, sier en skuffet Morten Røssland på telefon etter kampen.

Selv om han mener det er laget som er ansvarlig for tapet, var han ikke fornøyd med kampledelsen.

— Det er helt utrolig vanskelig å forholde seg til dømmingen. Det var en kjempeovergang hvor hun blåser av og trekker tilbake. Det er ingen rytme i dømmingen, noe blåser de på, og noe blåser de ikke på.

Les også

Hammersland tilbake i toppserien med storseier

— Ødeleggende for damefotballen

På det første målet var de røde spillerne fra Bergen sikker på at ballen var ute, men den havnet etter hvert mellom stengene til Alyssa Giannetti. Røssland ønsker ikke å si noe om dommeren i den situasjonen, men håper virkelig det var riktig dømt.

— Vi skal ikke skylde på dommeren. Vi bør avgjøre det selv, og stå til ansvar for det vi gjør. Det er ikke det som er poenget, sier han og legger til,

— Men det er utrolig ødeleggende for damefotballen med denne typen dommere. Jeg prøvde å få en konstruktiv prat med de etter kampen, men det var ikke lett.

Etter kampen kunne han trekke frem flere situasjoner som han mente var ødeleggende for kampen. Spesielt tøft ble det når laget hans jaktet utlikning.

— Vi vinner ballen, og flytter opp masse folk. Så blåser de av et angrep og trekker ned igjen ballen slik at Kolbotn får flytte alle spillerne sine bak ballen.

Skal reise seg til lokaloppgjør

Ifølge treneren, kunne–og burde Arna-Bjørnar dratt hjem med poeng i bagasjen.

— Kolbotn har sluppet inn to mål på hjemmebane, det kunne vi fint ha scoret i dag hvis vi hadde vært lite grann på hugget. Ballen ligger på strek, vi treffer ikke ballen. Det er masse greier som ligger der. Vi hadde god kontroll på banespillet. Kolbotn henger med de første minuttene av den andre omgangen, så kjørte vi spillet.

På onsdag møter Arna-Bjørnar Sandviken til lokaloppgjør i cupen. Han håper laget kan reise seg til den tid.

— Nå er vi en skuffet gjeng som reiser hjem. I dag får vi mindre enn vi fortjener. Så får vi pleie våre sår og riste det av oss, og komme sterkere tilbake til cupkampen mot Sandviken på onsdag.

 1. Les også

  Årsverste for Sandviken: - Nitrist tap

 2. Les også

  Arna-Bjørnar leter verden rundt etter nye spillere

 3. Les også

  Tidlig mål senket Klepp

Les mer om

 1. Kolbotn IL
 2. Arna-Bjørnar Fotball
 3. Toppserien