Fotball

Solskjær om Dæhli: - Det er naturlig at han får en sentral rolle på landslaget

Mats Møller Dæhli (19) har feid inn på landslaget og utpekes som Norges nye supermann.

Mats Møller Dæhli, til høyre, var lørdagens beste spiller på Craven Cottage, noe som gjorde Ole Gunnar Solskjær fornøyd med den unge nordmannen.

Cardiff-gutten spiller høyst sannsynlig fra start både mot England (Wembley onsdag) og i EM-kvalkampen mot Italia på Ullevaal 9. september.

— Han gjør en bra annen omgang sist for Cardiff. Offensivt har han en del kvaliteter som vi ønsker å se, sier Høgmo til NTB.

Solskjær gleder seg til å se unggutten på toppnivå.

— Det er naturlig at han får en sentral rolle på landslaget. Han kommer til å skape sjanser for medspillere rundt seg. Mats har utviklet seg enormt på de drøye 13-14 månedene jeg har hatt med ham. Det er kjekt å se hvor store steg det er blitt, sier den norske manageren til NTB.

— Er han klar til å ta en sjefsrolle for Norge? Det er jo nesten slik det ser ut til å bli framstilt av mange.

— Jeg synes ikke vi skal forvente det av en 19-åring at han skal være en ledertype. Han er ikke en ledertype i personlighet. Men han leder an ved eksempel ute på banen. På måten han spiller på, hvordan han vil ha ballen og at han aldri er redd for ballen.

— Det er egenskaper mange kan lære av ham. Uansett hvor trang situasjonen er, så er han ikke redd for å få ballen eller gjøre en feil.

Tøft

Fulham-manager Felix Magath har sett mange tusen proffspillere i sitt liv.

Les også

Ødegaard: - Jeg kunne forlatt Godset

— Dæhli er en god ung spiller med stort talent. Det er forskjell på klubb- og landslag og helt umulig å si hvor god han blir. Det avhenger ofte av de man har rundt seg. Lionel Messi har vært outstanding i Barcelona, men var ikke særlig god i VM, sier Magath til NTB.Norge har et nytt lag på gang etter at rutinerte spillere er borte (Brede Hangeland den siste). Andre sliter med skader (Mohammed Abdellaoue).

Kreativitet

Landslagstrener Per-Mathias Høgmo sliter hardt med å vinne kamper. Det har bare blitt én seier. Den kom med ligalandslaget og veier vel strengt tatt ikke særlig tungt.

Dæhlis tekniske egenskaper og offensive kreativitet er sjelden vare i norsk sammenheng. Odd-trener Dag-Eilev Fagermo mener at «han bør spille hver eneste kamp for landslaget framover».

England har en skadeliste på nesten 15 mann. I tillegg er Steven Gerrard, Frank Lampard og Ashley Cole pensjonert fra landslaget.

Norge møter trolig en ganske blek engelsk utgave på Wembley.

To 0-0 og en engelsk 1-0-seier er det blitt i de tre siste møtene mellom lagene.

Dæhli var ikke engang født da de to målløse kampene ble spilt i 1994. (©NTB)

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball
  2. Englands herrelandslag fotball