Fotball

Høgli regner seg som annetvalg

Nybakt tobarnspappa Tom Høgli (32) er innforstått med at han trolig må starte på benken når FC København skal forsøke å ta seg videre i mesterligakvalifiseringen onsdag.

Tom Høgli og FCK er bare én kamp unna gruppespill i Europa også denne sesongen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Til tross for at han fikk spille fra start på venstrebacken da Nordsjælland ble smadret 4-0 helgens seriekamp, regner han ikke med at det blir fast spill under Ståle Solbakken i FCK med det første.

Heller ikke når rumenske Astra Giurgiu står på motsatt side i Parken.

FCK klarte 1-1 borte i den første kampen i 3. kvalifiseringsrunde.

— Det at jeg fikk spille i helgen skyldes nok at jeg måtte steppe inn for en småskadd Ludwig Augustinsson. Det er normalt han som spiller venstreback, og det er Peter Ankersen som er høyreback. Men det var en artig kamp, og jeg kom greit fra det. Jeg er klar ved behov, sier Høgli til NTB.

Naturlig

Høgli var ikke noe bankers førstevalg sist sesong i FCK, og regner ikke med at han blir det i sin siste sesong for danskene heller. Høgli ble pappa for annen gang da Anton kom til verden på Hvidovre Hospital 21. juli. Sammen med Antons storebror William og kona planlegger Høgli å flytte tilbake til Tromsø neste sommer.

— FCK har et veldig bra lag, og begge backene har spilt kanongodt over tid. Da er det ingen grunn til å bytte dem ut. Jeg har full respekt og full forståelse for at Ståle tenker slik. I klubben har vi spillere med landslagserfaring på benken, og til og med på tribunen. Det er en tøff kamp om plassene på laget, sier nordlendingen.

Tro

Høgli tror det er gode muligheter for at FCK danker ut rumenerne.

— Det er viktig at vi ikke bruker 1-1-kampen borte som noen sovepute. Vi må ikke la oss «lure» av at vi har dette bortemålet og må ut å vinne kampen. Slik tror jeg Ståle Solbakken tenker også. Han er bestemt på at vi skal styre kampen.

- Hvor viktig er denne kampen for FCK?

— Den er veldig viktig. Noe av det første du merker når du kommer til en klubb som FCK, er at det er viktig å spille i Europa. Klubben har vært i gruppespill i Europa ni av de ti siste årene. Det er en del av kulturen. Det er veldig viktig at vi avanserer. Det vil helt klart krydre høsten vår, fastslår Tom Høgli. (©NTB)

Les mer om

  1. Champions League
  2. Ståle Solbakken
  3. Tom Høgli
  4. FC København