Fotball

Brann-spiller: - Uten Vålerenga hadde jeg ikke vært der jeg er i dag

Branns vaktbikkje forlot Vålerenga etter halvannen sesong. Men takker Kjetil Rekdal og VIF for «utdanningen» han fikk.

VAKTBIKKJE: Sivert Heltne Nilsen (midten) i aksjon på La Manga sammen med sine to midtbanekolleger i Brann, Kristoffer Barmen (t.v.) og Fredrik Haugen. Bak jager Remi Johansen.
 • Kjetil Flygind
  Kjetil Flygind

LA MANGA (Aftenposten): Sivert Heltne Nilsen (24) skubbet Vålerengas midtbaneblokk Fegor Ogude over ende på sin første trening med VIF i Vallhall vinteren 2014. En smilende Kjetil Rekdal skjønte umiddelbart at han hadde fått den terrieren han hadde ønsket seg.

To år senere er Heltne Nilsen i gang med sesongoppkjøringen på La Manga som Branns vaktbikkje på midtbanen. Oppholdet i Oslo ble kortere enn de fleste hadde sett for seg.

— Jeg trivdes veldig godt i både Oslo og Vålerenga. Men jeg ville spille fotball fast hver uke, og det var grunnen til at jeg dro. Det var en sjanse å tå å gå til Brann i OBOS-ligaen, så jeg er glad vi rykket opp, sier 24-åringen til Aftenposten i 20 graders varme på La Manga.

Les også

Så mye pumpet Mohn inn i Brann

Fra bankers til benk

Han var bankers på Rekdals VIF-lag i 2014. Året etter ble det kun syv kamper fra start, før han i sommervinduet gikk til Brann og Bergen.

— Jeg fikk mindre spilletid og signaler på at jeg kom til å være litt inn og ut av laget. Da sa Vålerenga at de kunne la meg gå hvis jeg ville. De fikk ikke det beste ut av meg og ville ikke stå i veien for en overgang. Det setter jeg veldig pris på. Som Rekdal sa til meg, de kunne vært egoistiske og sagt nei, men det gjorde de ikke, og det er jeg veldig takknemlig for, sier Heltne Nilsen.

- Er du skuffet over at du ikke ble satset på i Vålerenga?

— Man blir jo selvfølgelig skuffet. Jeg spilte fast det første året, så ble det rullering året etter. Jeg startet første kampen i fjor mot Strømsgodset. Men så var jeg på benken i kampen etter mot Sarpsborg. Jeg og Herman Stengel spilte vel annenhver kamp. Jeg fikk ikke den rollen jeg ville ha med å være litt sjef og ta tak. Det blir vanskelig når man er inn og ut av laget. Du får liksom ikke tryggheten til å gjøre det du er best til.

Les også

Da Brann ville låne ham ut, så reserven sjefen i øynene: - Jeg vil bli og kjempe

(krever innlogging)

Får sentral rolle i elite-comebacket

Alt tyder på at mannen som er vokst opp i Volda blir ankeret på midten i Branns 4-3-3-formasjon. Med seg får han trolig Fredrik Haugen og Kristoffer Barmen.

— Men hadde det ikke vært for Vålerenga, hadde jeg ikke vært der jeg er i dag. Da hadde jeg ikke vært her.

- Så da faren din ringte og ville ha deg til Brann, så var det et lett valg?

HJEMME: Sivert Heltne Nilsen sier han er i den klubben han ønsker å være, nemlig favorittklubben Brann.

— Det har vært en drøm hele livet å en dag få spille for Brann. Jeg har familie her, har alltid vært Brann-supporter, så nå er jeg der jeg vil være. - Hva lærte du av Rekdal?

— Han er en vinnerskalle. Det er jeg også, så vi er litt like der kan du si. Rekdal er ekstremt opptatt av det å vinne, han setter krav og gjør alt for å få resultater. Det tar jeg med meg videre.

Nå er han gjenforent med pappa Lars Arne Nilsen som har fått jobben med å gjenreise fotballklubben mellom de syv fjell.

— Vi var sammen i Hødd, så det var kjekt å spille under han igjen. Men det er litt annerledes her enn i Hødd. Det er en større klubb og mer trykk, sier Heltne Nilsen.

Les også

Brann-spiss fikk ikke bli med på lagets treningsleir

Treneren og pappaen: — Vi er ferdigsnakket

Pappa og Brann-trener Lars Arne er ikke spesielt glad i å snakke om seg og sønnen.

— Han er tilfeldigvis sønnen min, men det tenker jeg ikke på når vi er på banen. Og det håper jeg ikke de andre spillerne gjør heller. Jeg snakker ikke mer med han enn de andre når vi er på jobb. Jeg har holdt på med han så lenge og vi er ferdigsnakket, sier Brann-treneren og flirer.

— Andre tenker nok mer på at han er sønnen min. Men jeg liker ikke å snakke om det.

- Men var det viktig for deg å få ham til Brann i fjor?

— Slik bildet var her da, så var det det. Vi trengte å få satt et lag i 4-3-3. Det kan han. Der var han en viktig bidragsyter i lag med de andre. Han liker ikke å tape, og det gjør ikke faren heller, sier Lars Arne Nilsen.

Brann møter russiske Rubin Kazan til treningskamp på La Manga onsdag.

Hør den nyeste episoden av Aftenpodden Sport hvor du får høre hvordan det er å få grisejuling i Holmenkollen og hvor Lionel Messi kanskje rappet straffe-ideen sin fra:

Les også

 1. Doddo spør: Er Brann blitt bedre?

 2. Braaten trigges av sjansen til å gjenreise Brann

 3. Braaten klar for Brann

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm86201751220
2Viking96211871120
3Molde8512158716
4Strømsgodset84131111013
5Bodø/Glimt7331159612
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Sivert Heltne Nilsen
 3. Vålerenga Fotball
 4. SK Brann