RBK-Jensen: - Jeg skal vise meg frem

Gir Rosenborg mye av æren for landslagsstarten

BLANT DE BESTE: Danskenes landslagstrener, Morten Olsen, mener Mike Jensen har utviklet seg til å bli en av eliteseriens beste spillere.

Rosenborgs Mike Jensen får sjansen fra start i landskampen mellom Danmark og Polen. Og dansken gir RBK mye av æren for at han er tilbake i det danske landslaget.

— Jeg føler meg hjemme i Rosenborg. Vi spiller godt, leder ligaen og har vunnet mange kamper. Det gir meg naturligvis selvtillit. Jeg syns jeg har prestert godt over en lengre periode enn jeg har gjort tidligere, sier Jensen til BT.dk.

- Topplag

— Jeg har hatt gode perioder i Brøndby tidligere. Sist jeg var på landslaget spilte jeg jo for Brøndby. Men nå spiller jeg for et topplag. Det er noe helt annet. Vi har selvtillit som et topplag, fortsetter han.

Jensen debuterte på det danske landslaget i 2010 mot Tyskland, men ble byttet ut i pausen etter en svak forestilling. Landslagstrener Morten Olsen mener midtbanespilleren har tatt store steg på tre år.

- Vi ga Mike sjansen mot Tyskland, men på tross av suksess i Superligaen manglet han fart, erfaring og overblikk. Det har han fått i Rosenborg, spesielt erfaring og selvtillit, og han er en av eliteseriens beste spillere , roser landslagstreneren.

Offensiv

Jensen er enig med Olsen i at han ikke grep sjansen mot Tyskland. Det håper han å gjøre nå.

— Jeg vil vise meg frem, det er klart. Men det gjelder også å gå inn å være en del av et lag og en tropp og vise at man har noe å bidra med, sier 25-åringen.

Danmark møter Polen onsdag kveld klokken 20.45.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt109102992028
2Brann1062221101120
3Tromsø9522118317
4Molde105142415916
5Lillestrøm95131614216
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk