Fotball

Søderlund: - Både udyktighet og uflaks

Eliteseriens toppscorer Alexander Søderlund scorer, scorer og scorer i serien. På landslaget er det bom, bom, bom.

Kjempesjanse for Alexsander Søderlund.
  • Kjetil Flygind

NORGE — SVERIGE 0-0:

ULLEVAAL (Aftenposten): Alexander Søderlund har scoret 12 ganger i serien denne sesongen. På landslaget står han fortsatt uten nettkjenning. I 0-0-kampen mot Sverige misbrukte han tre sjanser.

— Det var både udyktighet og uflaks som gjorde at det ikke ble mål i dag. Jeg ble litt het i toppen. Det er synd det, men jeg kommer i hvert fall til sjanser da, sier Rosenborgs soleklare førstevalg på topp til Aftenposten på Ullevaal.

Les også

  1. Offensiv Høgmo tross sjansesløsing

  2. Johansen var best på Norge

  3. Zlatan: - Ødegaard må bli en voksen mann

— Bør ikke være vanskeligere

Han står med 18 landskamper for Norge. Fortsatt er det smultring i målstatistikken. Men SØderlund mener Norge knapt skapte sjanser i løpet av hans 15 første kamper med flagget på brystet. Nå kommer sjansene, da må målet også komme, tror han.

— Jeg kunne hatt tre mål her, men vi får bare håpe at de kommer en annen dag. Og det tror jeg det gjør også, sier haugesunderen.

- Hvorfor scorer du i serien, men sliter med å score på landslaget?

— Det skal ikke være vanskeligere å score her enn på klubblaget. Men jeg må bare jobbe så hardt jeg kan. Det er mange gode spisser i troppen. Om det blir startplass eller innhopp mot Aserbajdsjan på fredag vet jeg ikke. Men jeg får håpe Høgmo gir meg sjansen. Jeg synes uansett jeg gjorde en ok kamp mot Sverige, sier Søderlund.

Mannen Søderlund kom inn for ved pause, Joshua King, sier han trengte gjennomkjøringen han fikk i de 45 minuttene han spilte foran over 26.000 tilskuere i Oslo mandag kveld. Den ferske Bournemouth-spissen viste også at han har beholdt formen etter sesongslutt i England.

— Dette var en god test for oss som lag, og en gjennomkjøring jeg for min del trengte 100 prosent. Det var godt å få en bekreftelse på at kroppen fungerte slik den skal, sier King til Aftenposten.

— Det er lenge siden jeg har spilt kamp nå, det samme gjelder for flere av spillerne her, så det var greit å få det som var av rust ut av beina. Så er vi klare til fredag. Jeg er i hvert fall veldig klar. Det var avtalt at jeg skulle spille bare én omgang, men jeg ba om å få spille 60 minutter. Men det fikk jeg ikke, sier King.

Han mener Norge både kunne og burde scoret to-tre mål. Men bryr seg ikke spesielt mye om at det ikke ble mpl.

— Jeg er ikke bekymret for det, nei. Fotballen er sånn.

Dio: - Jeg er klar

Stabæk-spissen Adama Diomande så kampen fra tribunen. Han spilte 90 minutter for Stabæk søndag, og var uaktuell for spill mot Sverige. Men han melder seg klar til tjeneste fredag.

— Jeg er klar. Jeg er alltid klar, jeg. Jeg fulgte nøye med på det som skjedde på banen i dag, og jeg så mye positivt. Det var lærerikt, sier «Dio» til Aftenposten.

- Hva tenker du om sjansesløseriet?

— Alle spissene må jobbe sammen, pushe hverandre. I dag var ikke avslutningene gode nok i de avgjørende øyeblikkene, sånn er det noen ganger. Men vi skal hjelpe hverandre til å få ballene i mål. Men det var en underholdende 0-0-kamp da, sier Stabæk-profilen.

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball
  2. Sveriges herrelandslag fotball