Fotball

Zlatan-dobbel holder liv i Sveriges VM-drøm

To Zlatan Ibrahimovic-mål sørget for at Sverige slo Færøyene og har håp om Brasil-billett.

AVGJORDE: Zlatan Ibrahimovic tok seg av Færøyene.

– Det var en viktig seier, men jeg hadde håpet på flere mål enn to, sa kampens hovedperson etter tirsdagens 2-0-seier på hjemmebane.

For stadig mangler svenskene noe flyt i spillet. Fredag ble det 1-2-tap for Østerrike. Landslagssjef Erik Hamrén er bare mellomfornøyd med den siste landslagssamlingen.

– Litt skuffet er jeg over at det bare ble tre poeng. Jeg hadde håpet på flere, sa den tidligere Rosenborg-treneren.

Mot Færøyene så han Zlatan bli svensk redningsmann. PSG-proffen gjorde 1-0 i det 35 minuttet og punkterte kampen ni minutter før slutt fra straffemerket.

– Jeg synes vi spilte bra. Alt handler om å gjøre det første målet, så åpner det seg opp. Men de gjorde det vanskelig for oss. Vi klarte å få opp balltempoet, og da hang de ikke helt med, sa Zlatan.

Seieren betydde at Sverige har elleve poeng fra seks kvalifiseringskamper. Samme antall har Østerrike og Irland, mens Tyskland topper klart med 16. Kasakhstan og Færøyene er allerede hektet av.

Sveriges neste kamp spilles borte mot Irland i september. Deretter spiller Zlatan & co. borte mot Kasakhstan før kvalifiseringen avsluttes med hjemmekamper mot Østerrike og Tyskland.

I midtforsvaret har Hamrén trøbbel med å finne en solid duo. Tirsdag vraket han Jonas Olsson. Andreas Granqvist ble utvist for en stygg ettersleng ti minutter før slutt. Dermed er han utestengt de to neste kampene.

– Jeg har satset på Olsson og Granqvist i lang tid. Det har fungert bra noen ganger, men har vært litt rotete i nesten hver kamp. Det var på tide å skifte, sa Hamrén før kampen.

(©NTB)

Les mer om

  1. Internasjonal fotball
  2. Færøyene