Fotball

Politikerne krever kunstgressi Telenor Arena

Formannskapet i Bærum bestemte onsdag kveld at kunstgresset skal tilbake i Telenor Arena.

Foto: NTB scanpix

 • Arne Hole

Formannskapet i Bærum vek ikke fra sitt tidligere vedtak om at Telenor Arena skal ha permanent kunstgress da saken var oppe til behandling onsdag kveld. Forslaget fra rådmann Hans Kr.Lingsom om å la eieren Euforum ha et rullegress tilgjengelig på forespørsel ble kontant nedstemt.

Samtidig lot forsamlingen være å ta stilling til hva slags kunstgress som skal ligge. Likevel tyder det på at Euforum kan komme i trøbbel, selv om selskapets styreleder Diderik Schnitler overfor Budstikka.no lot som noe annet.

– Dette er en løsning vi fint kan leve med. Vi har aldri ønsket kunstgresset ut av arenaen og arbeider med å finne praktiske løsninger, sa Schnitler.

Uttalelsen om at Euforum aldri har ønsket kunstgresset ut av arenaen kommer i et noe merkelig lys, ettersom selskapet kastet kunstgresset ut av hallen samme kvelden som Stabæk Fotball hadde spilt sin siste kamp høsten 2011. Schnitler traff på ca. 70 fremmøtte fra Folkeaksjonen for Telenor Arena i Sandvika før møtet i formannskapet. Telenor Arena tilbake til folket og Ikke asfaltér drømmene våre, lød budskapet på plakatene.

— Dette ble en seier for oss, selv om formannskapet ikke bestemte hva slags kunstgress som skal ligge i arenaen. Slik sett opptrådte politikerne klønete. På den annen side etterlater ikke forarbeidene til reguleringen og byggesaken noen tvil om det. Kunstgresset skal være av type FIFA 2, godkjent for toppfotball, sier Lars Holter-Sørensen – tidligere styreleder både i Euforum og Stabæk Fotball.

 • Arenaen ble bygget hovedsakelig for fotballaktiviteter – ikke for rally og lignende. sier Holter-Sørensen, som på forhånd hadde minnet politikerne om hva som hadde kommet frem gjennom de tre juridiske betenkningene Bærum kommune selv hadde innhentet. Der fastslo alle tre, kommuneadvokaten, Kluge og advokatfirmaet Hjort:
 • Kunstgress skal være permanent . Kvalitet i henhold til UEFAs regelverk for toppfotball.
 • Hovedaktivitet skal være nasjonal og internasjonal toppfotball. Vedtaket i formannskapet onsdag kveld betyr at Telenor Arena faller i verdi for Euforum.Dette igjen kan bety at Kjell Inge Røkke igjen dukker opp som en aktuell kjøper. Som Aftenposten.no fortalte tirsdag, bød Røkke 250 millioner i 2011, men eier Kjell Chr. Ulrichsen forlangte 500. Med formannskapets krav om kunstgress, blir verdien på hallen nærmere 250 enn 500 millioner.Et annet aspekt som kan tvinge Ulrichsen til å selge, er om kommunen legger tyngde bak sitt vedtak. Ettersom Euforum i halvannet år har brutt reguleringsbestemmelsen, kan dagbøter bli det neste som møter Kjell Chr. Ulrichsen og Diderik Schnitler.

Røkke var ved forrige forhandlinger villig til å kjøpe arenaen og gi den bort til en stiftelse, i regi av Bærum kommune. Motytelsen skulle være at Røkke fikk bygge mer på sine eiendommer på Fornebu enn opprinnelig vedtatt.

Det er mer musikk i politikernes ører enn motorshow på asfalt i en arena bygget for Stabæk Fotball og breddeidretten i Bærum.

Les mer om

 1. Fotball 1. div

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Politikerne bestemmer Telenor Arenas skjebne

 2. FOTBALL

  NFF nekter å gi opp kjøpet av Telenor Arena

 3. SPORT

  Her planlegges superanlegg for idretten

 4. SPORT

  Lar ikke studiene gå ut over landslagsspill

 5. KOMMENTAR

  Røkke-tårnet er ingen gave til Bærum. Det kan bli en gave til Kjell Inge Røkke.

 6. FOTBALL

  Bærum kommune river Nadderud stadion - slik blir Stabæks nye hjemmebane