Fotball

Aalesund-nedturen fortsatte i Sarpsborg

Det ble aldri den revansjen som AaFK hadde bebudet, og publikum hadde forventet, i kampen mot Sarpsborg. En scoring på overtid var det som skulle til for hjemmelaget.

John Arne Riise og Aalesudn måtte igjen reise tomhendte hjem fra en bortekamp.
  • Pål Arne Lilleheim

AaFK prøvde helhjertet i noen stakkars minutter etter hvilen, men uten å klare å skape noe som helst i den perioden.

Les også

John Arne Riise tilbake på Aalesund-laget

I stedet tok vertene tilbake det spillemessige overtaket, og var i realiteten mye, mye nærmere å øke ledelsen enn gjestene var utligning.,

Tamt fra start

De som hadde ventet et stormløp fra start, av et revansjesugent AaFK-mannskap, ble skuffet. Intensiteten fra start var ikke så veldig annerledes enn det som har vært vist tidligere år. Det vil si litt for lavt.

Begge lag var forsiktige, og første tilløpet til sjanse kom ikke før i kampens 19. minutt. Da var det AaFK og Franck Boli som kom til skudd fra 16-meteren. Men skuddet gikk rett på Sarpsborg-keeper Arild Østbø.

Skapte ikke noe

Hjemmelaget hadde ballen mest de første ti minuttene, men etter hvert tok AaFK over banespillet i en periode. Men det ble som det har vært det meste av sesongen for de oransje; det klarte ikke å omsette spillemessig overtak i sjanser.

Så skjedde det som ofte skjer i fotball, når man ikke får uttelling for overtak; AaFK ga fra seg initiativet. Det siste kvarteret kom også sjansene. Først holdt et innlegg mot fremste stolpe fra Sarpsborg på å finne vegen i mål. Men Andreas Lie var med på notene og fikk reddet til corner.

Like etter fikk AaFK sin første, og eneste, store sjanse i omgangen – faktisk i kampen. Vebjørn Hoff kom seg til dødlinjen og la hardt og flatt inn foran. Mos Abdellaoue var imidlertid litt for sen med å få ut tåa på det åpne målet.

Slappet av for tidlig

Minuttet etter var det Sarpsborg, ved Joachim Thomassen, som kom seg til dødlinjen. Han la ut til Pål Kirkevold, men hans skudd gikk via Edvard Skagestad og til corner.

I det ene tilleggsminuttet som var i første omgang virket det som om AaFK allerede var i garderoben mens vertene kjørte på og fikk sin ledelse. Anders Trondsen fikk ballen helt alene på 18 meter, og fra litt spiss vinkel satte han ballen kontakt i Lies nærmeste hjørne fra 16-meteren.

Sarpsborg skapte sjanser

AaFK prøvde å spille mer direkte i åpningen av den andre omgangen, men igjen uteble sjansene. I den andre enden av banen kom sjansene utover omgangen.

Sigurd Rosted hadde en dobbelsjanse i det 56. minuttet. Først gikk en heade i begge stolpene, før AaFK fikk klarert. Det resulterte i et nytt innlegg, som Rosted denne gangen headet utenfor fra god posisjon.

Mens AaFK ikke skapte noe som helst, skapte Sarpsborg sjanse på sjanse. Andreas Lie vartet opp med flere kvalifiserte redninger, og det han ikke tok endte i treverket.

Kontrollerte

Etter at Sarpsborg først hadde tatt initiativet, klarte AaFK i realiteten aldri å spille seg inn i kampen igjen. Og de fasene de hadde ball for en stakket stund, så klarte de ikke å skape sjanser ut av det. Bare noen spede forsøk fra distanse klarte de å varte opp med. Alt som ble forsøkt å svinge inn fra sidene ble blokkert eller endte i ingenmannsland.

Les også

Mos: – Vi må vinne krigen

De siste fem minuttene hadde AaFK et visst trøkk mot vertenes mål, men igjen var det spede forsøk fra distanse og blokkerte innlegg som var den offensive beholdningen for de oransje.

Dermed endte det med nok et tap for AaFK, som nå har Start hjemme 16. mai. Og det blir en svært, svært viktig kamp laget. Som med sine sju poeng ligger tredje sist. A poeng med Stabæk på nest siste, og tre poeng foran tabelljumboen. Som er nettopp Start.

Les også

  1. John Arne Riise har tatt fri fra pressen

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt23146347212648
2Molde23145457263147
3Rosenborg23125649301941
4Viking2312564741641
5Kristiansund2312383028239
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Sarpsborg 08
  3. Aalesunds FK