Fotball

I kveld holder Sverige pusten

Hamrén: — Ikke bare en kamp mellom Zlatan og Ronaldo.

Sportbladets forside i dag. Zlatan på trening i går.
  • Kjetil Flygind
    Kjetil Flygind

Fotball-Sverige holder pusten før kveldens VM-playoff mot Portugal. Og presset ligger på hjemmelaget og superstjernen Zlatan Ibrahimovic.

Følg direkte: Sverige-Portugal fra 20.45

For etter Cristiano Ronaldos 1-0-scoring i Lisboa fredag er det Erik Hamréns menn som må angripe på i kveld i det som kan bli Hamréns siste kamp.

Her er mannen hele Sverige stoler på i kveld mot Portugal. Zlatan Ibrahimovic.

Utgangspunktet er enkelt og greit før kveldens batalje foran 50.000 tilskuere på storstuen Friends Arena i Solna utenfor Stockholm: med seier er Sverige klare for Brasil neste år, ved uavgjort eller tap blir det Ronaldos Portugal som blir å finne i VM. Svenskene setter sin lit til sin kaptein.— Zlatan har vært på dette nivået i mange år, og jeg tror ikke presset på ham er for stort før denne kampen. Men dette handler ikke bare om Zlatan Ibrahimovic mot Ronaldo, det er Sverige mot Portugal. Og vi vet vi må score. Men det er ikke realistisk å tro at vi bare skal kaste folk i angrep og gå ut og dominere kampen, sa Sveriges landslagssjef Erik Hamrén på gårsdagens pressekonferanse.

Kontrakten går ut

56-åringens kontrakt går ut etter VM-kvaliken, og med tap over de to kampene mot Portugal kan den tidligere Rosenborg-trenerens dager være talte.

— Det funderer jeg ikke på nå. Det ville vært rart om jeg dagen før en så viktig kamp hadde fokus på det. Lykkes vi i kveld trenger vi ikke diskutere dette, mislykkes vi får vi ta det senere, sa Hamrén i går.

Zlatan Ibrahimovic var blant spillerne som slapp å snakke med pressen i går. Men han var konstant i fokus under det kvarteret treningen på Friends Arena var åpen for mediene.

32-åringen, som til daglig spiller i Paris Saint-Germain, fikk det ikke til i bortekampen i Lisboa fredag. Nå lover lagkompisene å hjelpe en frustrert Zlatan i kveldens returkamp.

- Zlatan, hvem andre?

— Det er jo Zlatan som kan avgjøre dette for oss, hvem andre? Målet kan komme i det 92. eller 93. spilleminutt, så vi skal være tålmodige. Zlatan var, som alle oss andre, frustrert etter tapet der nede, men vi skal gjøre alt for å hjelpe ham. Vi må få ballen ned på bakken og spille der Portugal er svakest defensivt. Vi vinner 80 prosent av løpsduellene, mens de er sterke i luften, sier midtbanespiller Jimmy Durmaz.

Han får støtte av Kim Källström.

— Vi må vinne ballen høyere i banen og bli flinkere til å gi ham støtte bakfra. Vi har snudd kamper før, det er karakter i laget og denne oppgaven er overkommelig, sa Spartak Moskva-spilleren til et mer enn fulltallig pressekorps i går.

Portugal ankom Stockholm søndag kveld. I går ettermiddag trente de på Friends Arena.

Island i Zagreb

Mens Sverige står overfor en tøff oppgave hjemme mot Portugal, får Island det minst like tøft når de spiller returkamp mot Kroatia borte. Lars Lagerbäcks menn klarte 0–0 hjemme på Laugardalsvöllur, men i en heksegryte i Zagreb blir det vanskelig for islendingene å vinne. Men den kroatiske oppladningen kunne vært bedre.

Frankrike ligger under med 2–0 fra første møte med Ukraina, mens Hellas er på stø kurs mot Brasil etter 3–1 i første oppgjør mot Romania.

Alle fire kampene spilles i kveld.

Les mer om

  1. Fotball-EM
  2. Fotball-VM
  3. Portugals herrelandslag fotball