Fotball

Ellevill nimålskamp i italiensk fotball: - Forbløffende

Inter ledet 2–1 til pause. På de siste 45 scoret de to til, men tapte kampen.

Khouma Babacar feirer en av sine to scoringer mot Inter sammen med lagkameratene.
  • Steffen Stenersen

Fiorentina-Inter 5–4

For det hele så så bra ut for Inter, som hadde snudd Fiorentinas 1–0-ledelse til 1–2, etter scoringer av Mauro Icardi og Ivan Perisic.

Inter hadde vært det klart beste laget i den første omgangen, og det var frustrerte hjemmefans som satt på Artemio Franchi og forventet mer av sine helter.

De fikk det de håpet.

Les også

Godset-helten etter perlescoring: – Det var enkelt. Det var ikke noe stress.

Straffebom

Først ved at «Viola» ble tildelt straffespark. Hjemmefansen var klar til å juble, men Federico Bernadeschi leverte et av de svakere skuddene fra elleve meter vi har sett på lang tid.

Men det skulle ikke ta lang tid før stemningen steg i Firenze. Minutter senere var Davide Astori frampå og utlignet.

Da var målshowet i gang.

Matias Vecino satte inn sitt andre for kvelden da han ga Fiorentina 3–2 minuttet senere. Så tok det fem minutter før Khouma Babacar satte inn 4–2.

Les også

Hevder superlege skal redde Zlatans kne

– Hva skjedde?

Hjemmelaget hadde snudd det. Da Babacar i tillegg satte inn nummer fem ti minutter før slutt, så man poengene som sikret.

– Hva skjedde etter at Bernardeschi forlot gresset? Bang, bang, bang, bang! 1-2 ble til 5-2. Forbløffende, skrev Serie A-kommentator for Viasat, Rolf-Otto Eriksen på Twitter.

Inter med sluttspurt

Men et Inter-lag som hadde sett tannløse ut i andre omgang, våknet da Mauro Icardi satte inn reduseringen med to minutter igjen å spille.

Fjerdedommer viste at det skulle spilles fire minutter tillegg, og cirka samtidig satte samme Icardi inn hattrick, og Inter var bare målet bak.

Og man kan bare se for seg stemningen til hjemmepublikumet om ikke Davide Astori hadde stått på streken og reddet Inters siste krampetrekning for poeng. Fiorentina tok tre poeng i en ellevill batalje.

– For en helt vill kamp i Firenze, skrev fotballskribent Gabrielle Marcotti.

En kamp Inter gjerne skulle vunnet. Milan har nå alle muligheter til å få luke ned til Inter i kampen om en topp seks-plassering.

Les mer om

  1. Serie A
  2. Italiensk fotball
  3. Fiorentina