Fotball

Deila nektet å snakke med pressen etter sin første Vålerenga-seier

Mens Kjetil Rekdal gjerne kaller 3-0-seieren i Tromsø for «Deila-effekten».

Vålerenga tok et langt steg vekk fra nedryksstreken etter seieren i Tromsø. Ronny Deila og Kjetil Rekdal hadde grunn til å juble.
  • Odd Inge Aas
    Journalist

Tromsø-Vålerenga 0-3

ALFHEIM: — Ta det med Kjetil du.

- Hæ?

— Det er jo han som er hovedtrener.

- Men det så ikke sånn ut i dag…

— Det er sånn det alltid har sett ut.

Og med det forsvant en glisende, ny Vålerenga-sjef opp en trang trappegang på Alfheim og bort fra journalister med mange spørsmål om «Ronny Deila-effekten», og overlot scenen til sin forgjenger Kjetil Rekdal.

Eller, på papiret er det visst sånn at Rekdal fortsatt er hovedtrener, mens Deila bare er en hjelpsom assistent. Det selv om det var den tidligere Celtic-sjefen som ledet laget fra benken i 3-0-seieren i Tromsø, en trepoenger som langt på vei ser ut til å redde plassen i eliteserien for Oslo østs stolthet.

Les også

Deila ledet Vålerenga til uhyre viktig seier i debuten

— Så Deila får ikke lov til å snakke selv, Rekdal?

— Joda, joda, men vi har fordelt oppgavene.

- Han skal lede laget til seier, og du skal komme ut og ta all glansen og æren i etterkant?

Vålerenga scoret tre mål etter pause i duellen mot Tromsø.

— Hehe, nei, det er ikke sånn. Vi har gjort det sånn at han har spillermøte og leder kampen fra benken, og vi kan vel ikke klage på det når vi vinner 3-0. ## - Kall det gjerne Deila-effekten

De tilreisende «søringann» hadde all grunn til å være fornøyde i den nordnorske hovedstaden, som viste seg fra sin aller vakreste side med strålende solskinn.

«Gutan» på hjemmelaget viste imidlertid ingenting som tyder på at de kjemper for livet på øverste nivå, og skapte knapt en målsjanse mot gjester i poengnød. Dermed kunne Vålerenga kontrollere fra start til slutt, og enkelt ta med seg tre i tallet av både mål og poeng.

Dermed er det trolig et eliteserielag som skal flytte fra Ullevaal til ny stadion på Valle neste sommer.

– Du kan gjerne kalle det Deila-effekten i dag, jeg er ikke så opptatt av sånne ting. Jeg er opptatt av at vi vant, sa Rekdal, som mener utenom en ny stemme på treningsfeltet så har de to ukene med Deila som sjef på treningsfeltet vært i nærheten av 100 prosent likt som hva det var da han selv ledet treningene tidligere i sesongen.

Mer trøkk, sier spillerne

— Det har vært mer trøkk på trening, og litt nye øvelser og ny giv. Det har vært positivt det som har skjedd, men så tror jeg også at vi er så profesjonelle at vi vet hva som skal til for å komme oss bort fra nedrykkspøkelset. Jeg synes vi leverte veldig bra, så jeg tror alt har vært positivt, sier veteran Kjetil Wæhler om Deila-overtagelsen.

Han pådro seg et unødvendig gult kort, og mister dermed bataljen mot rival Lillestrøm på Ullevaal i kommende serierunde, noe han omtaler som fryktelig irriterende. Om ikke det blir kvalikspill, har stopperkjempen dermed spilt sin siste kamp på Ullevaal for klubben i sitt hjerte.

Les også

Mourinho sendt hjem i ydmykelse i Stamford Bridge-returen

Også den offensive hjernen i laget, Ghayas Zahid har merket forskjell på treningene med Deila som kommandør.

— Han har vært veldig «på» på treningene, selvfølgelig. Vi prøver bare å gjøre jobben som vi alltid har gjort. Det har kanskje vært mer intensitet på treningene, selv om vi hadde veldig tunge treninger også under Kjetil, så er kanskje gutta litt mer på nå. Det har iallfall hatt en positiv innvirkning, sier tieren som satte inn sitt åttende mål for sesongen.

Et laaaangt gjesp

Den første omgangen bar ikke mye preg av at det var to lag som kjempet for tilværelsen på øverste nivå, og ble best oppsummert av kvinnen som dukket opp på storskjermen to minutter før pause. Med rød TIL-lue godt trukket nedover ørene fylte hun lungene i et laaaaangt gjesp.

For Vålerenga gikk alt så meget bedre i akt to, og før den var halvspilt hadde Henrik Johansen, Jonathan Tollås Nation og Zahid sørget for 0-3 på måltavlen. Da den tredje ballen lå i nettet reiste flere hundre på tribunene seg og forlot Alfheim, mens buing og mishagsytringer mot trener Bård Flovik kom fra frustrerte tromsøværinger.

Deila ble kjent for sine «Ronny roar» i Celtic, men da Klanen hyllet sine helter med taktfaste «hey, hey» etter kampen var det en samlet gruppe ute på banen som løftet hendene i takt med supporterne.

De må vente enda en liten stund før Deila slipper seg helt løs i hovedrollen.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodoe/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien