Fotball

Spania får høre det etter Norge-kampen

Spanske medier er langt fra overbevist etter å ha sett nasjonens fotballhelter måtte nøye seg med ett poeng mot Norge lørdag.

Spanske aviser er ikke spesielt imponerte over landslagets prestasjon på Ullevaal Stadion. Tore Meek, NTB SCANPIX

 • NTB

Den sene norske utligningen innebar at Spania ga bort sine første poeng i EM-kvalifiseringen. Med seier ville mannskapet til Robert Moreno ha sikret billetten til sluttspillet neste sommer, men nå må det poeng til også mot Sverige tirsdag.

Det hersker liten tvil om at spanjolene vil innløse EM-billetten, men spanske medier er mer kritiske til hva laget kan utrette der. Kaptein Sergio Ramos og hans lagkamerater var langt fra overbevisende på Ullevaal.

– En svak kamp av Spania og et svakt resultat av en spillertropp som ikke klarte å kontrollere kampen på noe tidspunkt, skriver storavisen Marca dagen derpå.

 • LEST DENNE? Én ting overrasker Ødegaard etter megasuksessen

Vanskelig jobb

Marca kaller videre lagets prestasjon i Oslo langt fra er synonym med et lag «som aspirerer til å utrette noe stort i EM 2020».

Marcas journalister påpeker også at den ferske landslagssjefen Moreno langt på vei har nådd sitt første mål i form av å sikre EM-billetten, men:

– Senere vil han gå i gang med det som virkelig er vanskelig, å forvandle dette laget til et landslag som kan vinne tittelen.

Her fortviler Sergio Ramos etter Norges utligning. NTB SCANPIX

Landslagssjef Robert Moreno oppsummerte kampen slik:

– Når de utligner i det 93. minutt, kan man ikke føle seg bra. Men sånn er fotballen. Vi visste de kunne være farlige i den typen spill (dødballer, journ. anm.). I sluttminuttene ble vi litt nervøse og vi risikerte for mye, men sånt kan skje, sa Moreno ifølge Marca.

Mener Spania fortjente tre poeng

En annen stor spansk avis, Mundo Deportivo, påpeker i sine spalter at landslagssjef Moreno sendte et historisk spansk lag på banen på Ullevaal lørdag. Aldri tidligere har spillerne i startoppstillingen kommet fra 11 forskjellige klubber.

Avisens journalist skriver videre at Spania «fortjente å vinne», men at det norske laget kjempet til siste slutt.

Den spanske stopperkjempen Sergio Ramos satte spansk rekord i antall landskamper lørdag. Han har nå representert hjemlandet 168 ganger. Real Madrid-profilen hadde samtidig ikke sin beste dag på jobben.

– Det var paradoksalt at Albiol var den beste midtstopperen på Ramos sin store dag, skriver Mundo Deportivo og kaller videre Albiols prestasjon «strålende».

Les mer om

 1. Sergio Ramos
 2. Spania
 3. Norge

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Disse spanske stjernene skal senke Norge

 2. FOTBALL

  Spania-sjefen slår tilbake mot norsk stjerne

 3. FOTBALL

  Ødegaard hylles etter oppvisning: «Fikk Barcelona til å skjelve»

 4. FOTBALL

  Spanske medier: Spania-sjefen fikk sparken - tross kvaliksuksess

 5. FOTBALL

  Familietragedie, trenerkaos og stjerneflukt: Slik gikk Spania fra verdensherredømme til fiasko

 6. FOTBALL

  Spansk avis hevder at Real Madrid jakter på Kristoffer Ajer