Fotball

De etablerte AaFK-ungguttene gleder seg til ny eliteseriesjanse

Sondre Brunstad Fet og Jørgen Hatlehol fikk smake på nivået i Norges øverste divisjon forrige gang AaFK var der. Nå får duoen en ny mulighet.

Jørgen Hatlehol (t.v.) og Sondre Brunstad Fet ser fram til å få bryne seg mot de aller beste fotballagene i Norge igjen. Ungguttene har vært med på hele reisen fra eliteserien og opp igjen.
  • Odd-Sølve Grannes

Fet står med 1687 minutter eliteseriefotball, mens Hatlehol har spilt 517 minutter på øverste nivå. Begge har vært med på hele vegen ned fra øverste nivå – og opp igjen.

– Det har vært målet å rykk opp, og det er ekstra godt for oss lokale å være med å ta klubben opp igjen. Vi gleder oss veldig. Det blir ei tøff utfordring, men det er vi klare for, sier Fet.

I 1. divisjon har særlig Hatlehol etablert seg på laget og føler seg rustet til å ta steget opp.

– Ja, det gjør jeg. Jeg føler at jeg har tatt store steg nå som jeg har fått tillit, og jeg føler at jeg har utviklet meg godt her, sier vingbacken.

Les også

Start-dødaren Pape Gueye åpner for å bli i AaFK også neste år

Klar

AaFK-spilleren fra Vatne var fortsatt junior da han fikk sjansen av Trond Fredriksen på øverste nivå. Han starta fem kamper da AaFK rykket ned.

– Jeg hadde ikke spilt så mye senior på høyt nivå. Det blir spennende å spille der igjen. En del i laget vet hva det innebærer.

Han er likevel klar på at han må utvikle seg videre. Det er også noe trener Bohinen vil etterlyse fra spillerne sine.

– Jeg må bli bedre på det rollen min innebærer; innlegg, treffsikkerhet og en-mot-en defensivt. Jeg skal jobbe hardt for å ta de stegene.

22-åringen har så langt denne sesongen starta 27 av 28 seriekamper. Kun Aron Thrandarson og Andreas Lie har spilt flere minutter i ligaen denne sesongen. Før sesongen skulle Hatlehol konkurrere med Tega George om vingbackplassen, men han har sett ut til å være langt unna laget. Trolig kommer det inn spillere som vil påvirke hans startsjanser.

– Det kommer nok inn nye spillere i laget, og jeg ser ikke vekk fra at kommer inn en ny i min rolle. Jeg skal jobbe hardt for å beholde den.

Les også

Starts nøkkelspiller mener laget må bli tøffere: – Vi virker engstelige. Vi må tørre

Nedgang

Fet har hatt en annerledes sesong. Han har gått fra 2057 spilte ligaminutter forrige sesong til 829 i år.

– Jeg ikke noe godt svar på hvorfor, spesielt etter sommeren. Det er ikke min beslutning, og jeg har vært spilleklar. Jeg føler jeg har prestert når jeg har fått sjansen, sier Fet.

– Har det vært frustrerende?

– Som spiller ønsker du å spille alle kamper, og blir du satt ut, er det frustrerende, men man må bare jobbe på.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm86201751220
2Viking96211871120
3Molde8512158716
4Strømsgodset84131111013
5Bodø/Glimt7331159612
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Fotball 1. div
  2. Sondre Brunstad Fet
  3. Jørgen Hatlehol
  4. Eliteserien
  5. Aalesunds FK