Fotball

Torneus blir Eurosports nye fotballekspert

Den mangeårige toppseriespilleren Eline Torneus (31) hentes inn til ekspertteamet som skal følge Eliteserien i fotball for Discovery.

Eline Torneus er Eurosport og Dplays nye fotballekspert før 2020-sesongen. TVNorge / NTB scanpix

 • NTB

Torneus er mest kjent for å være noe så sjeldent som en kvinnelig hovedtrener for et herrelag i fotball. Hun tok over 3. divisjonslaget Skjervøy i 2018.

Fra august begynner Torneus i ny jobb som utviklingssjef i Røa, der hun tidligere har spilt. Samtidig skal hun være Eliteserien-ekspert for Eurosport.

– Det å få muligheten til å jobbe som fotballekspert for Eurosport og Dplay er en utrolig glede og ære for meg. Eliteserien i seg selv er en arena og et produkt som tiltaler meg, men nå i en spesiell tid og hverdag tror jeg det blir ekstra spennende, sier Torneus i en pressemelding fra Discovery.

Hun skal hovedsakelig være ekspert i programmet Fotball Direkte sammen med Tor Ole Skullerud, Bengt Eriksen, Bernt Hulsker, Joacim Jonsson og Kjetil Rekdal. Torneus debuterer som ekspert i forbindelse med tredje serierunde i neste uke.

Eline Torneus (liggende til venstre) som Røa-spiller i cupfinalen i 2016. Lise Åserud / NTB scanpix

 1. Les også

  Horneland om nedturene, helomvendingen og hvorfor han ikke har vært hjemme hos familien på et halvt år: – Jeg er jo en egoist

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Discovery

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Som nordnorsk kvinne og fotballekspert er Eline (31) forberedt på reaksjoner: – Tror jeg skal takle det, så lenge folk ikke sier «du er stygg i trynet»

 2. FOTBALL

  Ekspertene er uenige om Branns medaljesjanser

 3. FOTBALL

  Utviklingssjef gir seg i Fløya – klar for ny jobb i Oslo

 4. FOTBALL

  Justerte reiseråd kan få konsekvenser for eliteserieplanen

 5. FOTBALL

  Eliteserien skal vises i hele Europa: – Et fantastisk utstillingsvindu

 6. FOTBALL

  Han er koblet til RBK – tas av TV-jobb til kveldens storkamp