Mister Rosenborg-kampen etter omdiskutert dommeravgjørelse

Selv om Vålerenga-spiller Herolind Shala slapp suspensjon etter to gule kort i Stabæk-kampen, må han likevel stå over onsdagens eliteseriemøte med Rosenborg.

Vålerengas Herolind Shala har pådratt seg fire gule kort hittil i sesongen, og må stå over onsdagens kamp mot Rosenborg.

Det bekrefter leder for juridisk seksjon i Norges Fotballforbund, Espen Auberg, til Eurosport.

Suspensjonen kom overraskende på Shala selv også.

– Jeg synes det er veldig rart. Det var jo feil i utgangspunktet, så det er synd. Det ødelegger for laget vårt nå, sier Shala til Eurosport.

Shala pådro seg enda et gult kort i fjerde serierunde mot Viking lørdag, og dermed står han med fire gule totalt. Det gir karantene og betyr at han må se neste seriekamp mot Rosenborg fra sidelinjen.

– Han skal være registrert med to gule fra Stabæk-kampen, sier Auberg til Eurosport.

Les også

Shala slipper karantene etter omdiskutert utvisning

Utvist for filming

Shala ble utvist etter å ha pådratt seg to gule kort i kampen mot Stabæk, og den siste situasjonen ble en stor «snakkis» i etterkant. Midtbanemannen gikk ned i duell med Stabæk-stopper Yaw Amankwah, og hoveddommer Rogit Saggi oppfattet at Shala forsøkte å filme seg til frispark.

Les også

Saggi dømmer ikke i neste eliteserierunde

I etterkant innrømmet Saggi at han trolig gjorde feil ved å gi Shala gult kort for filming.

– Man kan i ettertid si at det er nok kontakt der, så jeg kunne droppet det gule, men jeg synes fortsatt ikke det er en duell som tilsvarer direkte frispark, sa han til Eurosport.

NFFs disiplinærutvalg bestemte at Shala ikke skulle suspenderes etter situasjonen mot Stabæk, men utvalget kunne ifølge regelverket ikke overprøve det gule kortet, som ble stående. Utvalget fravek hovedregelen om at rødt kort automatisk medførte minst én kamps karantene.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk