Marseille fikk økonomisk straff, men beholder mesterligaplassen

Fotballklubben Marseille er ilagt en bot på 32 millioner kroner og får trekk i fremtidige premiepenger, men beholder plassen i mesterligaen neste sesong.

Marseille, her ved trener André Villas-Boas, slapp med økonomisk straff for brudd på reglene for økonomisk fair play. Det betyr at klubben er klar for mesterligaspill i høst.
  • NTB

Det melder Det europeiske fotballforbundet (Uefa) i en pressemelding. Marseille straffes for ikke å ha overholdt betingelsene som ble pålagt etter tidligere brudd på reglene om økonomisk fair play (FFP).

Manchester City ble tidligere i år utestengt fra europacupturneringene i to år for grove brudd på FFP-reglene. Klubbens anke er under behandling av Idrettens voldgiftsrett.

Marseille må i tillegg til boten på 3 millioner euro gi avkall på 15 prosent av betalingene fra Uefa ved deltagelse i europacupturneringer i sesongene 2020–21 og 2021–22. Klubben var på 2.-plass da den franske serien ble avbrutt og er dermed klar for mesterligaen.

Franske mesterligadeltagere forrige sesong fikk minst 435 millioner kroner for sin deltagelse.

Marseille må dessuten nøye seg med å registrere 23 spillere, mot normalt 25, for europacupturneringer de tre neste sesongene.