Fotball

Wenger: - Det er bare å gratulere Everton

Blåtrøyene rystet Arsenal i London.

Everton slo tilbake mot Arsenal.
  • Petter Remen Hanssen
POENGDELING: Tim Howard sto en god kamp for Everton borte mot Arsenal.

Serieleder Arsenal trodde Mesut Ozils scoring ti minutter før slutt skulle være nok til å skaffe dem syv poengs luke på toppen av tabellen, men Gerard Deulofeu ødela med sin utligning i sluttminuttene.

– Det var synd at vi ikke klarte å holde dem unna, sier Arsenal-manager Arsene Wenger.

– Det er bare å gratulere dem. De spilte veldig bra, men når det er sagt, hadde keeperen deres tre meget gode redninger, påpeker franskmannen.

Everton kom fra en sterk borteseier mot Manchester United før søndagens møte med Arsenal, mens Arsenal på sin side hadde valset over Hull i midtuken.

Det var tydelig at det var to lag med selvtillit ute på Emirates, og spesielt bortelaget i den første omgangen.

Bortelaget turte og maktet å holde på ballen i laget over lengre perioder, men slet med å komme til de store sjansene.

De første 20 minuttene hadde Everton ballen 68,5 prosent av tiden.

— Førsteomgangen var så god som et bortelag kan spille motArsenal. Målet deres kom fra ingenting, men vi viste karakter ved å komme tilbake og score et kjempemål, sier Everton-sjef Roberto Martinez, ifølge BBC.

Sjansebonanza rett før pause

Også hjemmelaget slet med å skape sjanser, helt til klokken viste 43 minutter.

Først spilte Wilshere nydelig Giroud gjennom alene med keeper. Spissen prøvde å legge ballen kontrollert over keeper, men Howard reddet mesterlig.

Noen minutter senere skulle hjemmelaget være frempå igjen. Denne gangen ved Ramsey.

Waliseren hoppet over ballen og fikk den tilbake fra Giroud. Dette samspillet ga Ramsey muligheten alene med keeper, men heller ikke han klarte å overliste amerikaneren i Everton-buret.

Arsenal fortsatte presset

Som de avsluttet de siste minuttene av første omgang, fortsatte Arsenal i starten av de siste 45. Etter 51 minutter fikk Cazorla sjansen fra fem meter. Etter et innlegg fra Wilshere prøvde spanjolen en heading, men uten nok kraft til å overliste Howard.

Noen minutter senere var Everton på en liten visit hos vertene. Det endte til slutt med et skudd fra Pienaar fra 25 meter. Skuddet var godt, men gikk rett på Arsenal-keeper Szczesny.

Les også

Arsenal møter Tottenham i FA-cupen

Kampen skulle ikke få puste før Arsenal var i angrep på nytt. En angrepsvillig Gibbs la inn til Ramsey på bakerste stolpe som forsøkte å kline til på volley. Den målkåte midtbanespilleren traff greit, men igjen var Howard med på notene.

Özil dukket opp

Fra 60 minutter og utover var det jevnt mellom lagene på Emirates. Begge lagene var frempå ved noen anledninger. Både Flamini for Arsenal og Mirallas for Everton fikk sine muligheter uten å ta vare på dem.

I det 80.minutt skulle derimot lydnivået på stadion økes betraktelig.

Innbytter Rosický la inn en ball som nådde Walcott på bakerste. Engelskmannen headet ballen direkte inn i feltet igjen. Der bommet Giroud på det første forsøket, men bak ham sto Özil og kunne enkelt sette ballen i kassa.

Utligning minutter senere

Men da alle trodde Arsenal hadde sikret seg alle tre poengene dukket Deulofeu opp. Spilleren, som entret banen noen minutter tidligere, klinket til fra 10-12 meter litt skrått for Szczesny. Skuddet var hardt og gikk i en pen bue over keeperen til full jubel for bortesvingen.

SCORET: Deulofeu med scoring minutter etter han kom inn som innbytter.

Idet kampen så ut til å ebbe ut med poengdeling fikk begge lag sjansen til å score vinnermålet.

Først var det Flamini som brente en mulighet for hjemmelaget, mens Lukaku ikke tok vare på sjansen for Everton.

Men mest surt var det nok for Giroud.

For franskmannen sendte avgårde en suser fra langt hold bare sekunder før slutt. Skuddet var knallhardt og gikk rett i krysstangen bak Howard.

Og når ingen av lagene fikk ballen i mål endte det med poengdeling i en fartsfylt forestilling på Emirates.

Dette betyr at Everton har 28 poeng og plasserer seg på en 5. plass, mens Arsenal leder ligaen med en fempoengsluke ned til Liverpool og Chelsea.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City22182254134156
2Liverpool21136255183745
3Chelsea22127345172843
4West Ham United22114741301137
5Arsenal2011273325835
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Premier League
  3. Arsenal FC
  4. Everton FC