Fotball

HamKam avventer Pedersens avgjørelse

<p><strong>HAMAR:</strong> HamKams klubbdirektør Truls Haakonsen avventer nå Marcus Pedersens avgjørelse om han ønsker å bli i klubben eller ikke.</p>

Fotball , 31 Oktober , 2005 , Briskeby , Trenerskifte Ham - Kam .Truls Haakonsen og Ståle Solbakken Foto: Dagfinn Limoseth - Digitalsport

  • Roger Synstad
  • Rune Steen Hansen

– Vi har registrert at Marcus vil holde muligheten åpen for et klubbskifte. Det må vi respektere. Vi forstår det også slik at det er utenomsportslige grunner som ligger til grunn for dette. Det betyr at dette da blir et valg Marcus må ta sammen med sine nærmeste, sier Haakonsen til HA-sporten.

Tidligere i sommer fikk Marcus Pedersen forelagt et nytt kontraktsforslag fra HamKam. Det tilbudet er, etter det HA-sporten erfarer, dårligere enn det han nå har fått av Strømsgodset, men hvis Marcus lykkes på banen, vil også lønna i HamKam stige i forhold til antall kamper han spiller.

Skulle han likevel velge å skifte til Strømsgodset etter sesongen, vil ikke HamKam ha krav på noen overgangssum, siden Pedersen er Bosman-spiller etter denne sesongen. Men HamKam vil likevel få nærmere en halv million kroner i utdanningskompensasjon.

Spillerutvikler Tom Jacobsen, som har vært Marcus Pedersens samtalepartner det siste året, mener, som Jan Michaelsen gjorde i gårsdagens HA:

– Han har best av å bli i HamKam. Jeg vil at han skal være her. Vi har det beste apparatet til å ta oss av ham. Han vet godt hva jeg mener. Det har jeg sagt til ham, sier Tom Jacobsen:

– Han har nesten ikke spilt fotball de siste to årene på grunn av skader. Jeg lurer på hva slags inngang Strømsgodset har til denne saken: Er de ute etter en OK tropp og rasker med seg en rekke lovende unge folk? Jeg ville aldri gått til en annen klubb hvis jeg ikke var blant førstevalgene¿

I dag har Strømsgodset fem rene spisser i stallen: David Nielsen, Thomas Sørum, Steffen Nystrøm, Mohammed Keita og Stian Ohr. Danske Nielsen er foreløpig toppscorer med sju mål. Han er utlånt fra OB.

– Vi vet at han er en talentfull spiller og kan bekrefte at vi har sendt brev på ham til HamKam, sier Strømsgodsets sportssjef Jostein Flo.

Det er det eneste Jostein Flo vil si om Godsets interesse for og planer med Marcus Pedersen.

– Vi kommenterer aldri spillere vi er interessert i. Vi følger med alle spillere i hele landet.

– Har dere vært i kontakt med Pedersens agent, Jack Karadas?

– Nei, vi har ikke hatt noe med agenten å gjøre. Vi ser på Pedersen som en HamKam-spiller, sier Flo.

Heller ikke Godset-trener Ronny Deila ønsker å kommentere Strømsgodsets store interesse for Marcus Pedersen.

  1. Les også

    &ndash; Spilletid betyr mer enn penger

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering

Les mer om

  1. Eliteserien