Fotball

Mannen som kanvelte HamKam

<p>Fotballagent Ton Poldner nekter å ettergi to tredjedeler av det HamKam skylder ham.</p>

tonbody

  • Marius Skjelbæk
  • Rune Steen Hansen

HAMAR: HamKam har lenge jobbet med å få med de to siste kreditorene på gjeldssaneringen som skal redde klubbens profflisens og senke den kortsiktige gjelda fra seks til to millioner kroner.

Hvem de to siste kreditorene har vært en godt bevart hemmelighet. Den ene av de to kreditorene har også vært på glid, mens den siste — en utenlandsk kreditor – har vært mer vrien.

HA-sporten kan nå avsløre at dette dreier seg om fotballagenten Ton Poldner som jobber for et selskap med hovedsete i Belgia.

Flere hundre tusen

Poldner har bistått i flere overganger til HamKam de siste årene. Axel Smeets, Oluwasegun Abiodun og Steve Cooreman har alle kommet til HamKam med hjelp av belgieren Ton Poldner som agent.

Etter det HA-sporten har grunn til å tro, er beløpet HamKam skylder Poldner og hans selskap på flere hundre tusen kroner. Beløpet skal være agenthonorar i forbindelse med overgangen til Steve Cooreman.

Da HA-sporten fikk tak i Poldner i går, bekreftet han opplysningen om at han var kreditor.

Les også:

  • Seks millioner i minus

– Helt uaktuelt

– Er det slik at HamKam skylder deg og ditt firma penger for overganger til Cooreman?

– Ja.

– Hvordan er den situasjonen?

– Det er fortsatt problemer for øyeblikket. De skylder meg penger, og dette har vært en sak i tre år. Søndag fikk vi et brev fra HamKam som forklarte at de hadde et beløp å tilby. Hvis ikke vi kunne akseptere det, blir HamKam bankerott og ikke lenger en fotballklubb. Men det er HamKams problem, ikke mitt.

– Hvordan har problemene oppstått?

– De oppsto under Mr. Haakonsen – som ikke har holdt ord.

– Men nå er det ikke lenger Haakonsen som har ansvaret i HamKam?

– Nei, jeg er klar over at han styrer i Vålerenga. Nå har de nye tatt over og kontaktet oss for en løsning.

– Kommer dere til å godta tilbudet fra HamKam?

– No way.

Ton Poldner kan også fortelle at han har vært i møter på Hamar fem ganger.

– Ikke tre år

Hvis Poldners siste utsagn også blir punktum fra belgierens side, har HamKam et stort problem i forhold til hvordan de skal løse akkorden med alle de andre kreditorene også, siden det er sagt at tilbudet om gjeldssanering gjelder alle eller ingen.

Tidligere HamKam-direktør og nåværende sportsdirektør i Vålerenga, Truls Haakonsen, bekrefter at Poldner hadde penger til gode da han sluttet i klubben, men Haakonsen avviser at Poldner har hatt penger til gode i tre år. Dette reagerer han også sterkt på.

– Hæ! Det er noe forbannet tull. Jeg kan bekrefte at Ton Poldners selskap hadde penger til gode fra HamKam med forfall i 2009, men det stemmer ikke at han har hatt penger til gode fra 2008 og 2007. Hvis han mener at HamKam har skyldt ham penger i tre år, så kunne han vel dokumentert det og sendt det kravet til inkasso.

– Og jeg skal frastå å kommentere hva jeg synes om Ton Poldner, men jeg har jobbet opp mot agenter i denne bransjen i 12 år, og jeg tror ikke det er noen som vil si at de er blitt lurt av meg, sier Truls Haakonsen.

(Artikkelen fortsetter)

TAUS: Daglig leder i HamKam vil ikke kommentere saken.

– Ingen kommentar

Daglig leder i HamKam, Tor Rullestad, har gjennom hele gjeldssaneringen avstått fra å kommentere noe rundt kreditorene.

Det gjorde han også i går, da HA-sporten informerte om kjennskapen til Ton Poldner.

– Jeg ønsker ikke å kommentere noe – rundt noen av kreditorene. Det er HamKam som har stilt seg i situasjonen og som ikke kan betale gjelda. Vi kan ikke skyve ansvaret over på kreditorene, men vi håper selvfølgelig at vi kommer til en løsning med dem, sier Rullestad.

– Men vi jobber fortsatt hardt med de to siste. Får vi ikke til gjeldssaneringen, har vi en stor utfordring som vi ikke helt vet hvordan vi kan løse. Men går den i orden, har vi med de løsningene HamKam har nå, positiv egenkapital, røper HamKam-lederen.

Les mer om

  1. Fotball 1. div