Fotball

Molde inntok tabelltoppen

<p>Molde imponerte ikke mot Vålerenga, men halte i land seieren til slutt.</p>

MOLDE 20120826.Eliteserien 2012. Moldes Joshua Alexander Gatt og Davy Claude Angan (t.h.) jubler etter 2-0 under eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Vålerenga på Aker Stadion i Molde søndag kveld.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Foto: Scanpix

 • Lars Anders Vestad

MOLDE — VÅLERENGA 2-0:

De blåhvite gikk ut i et voldsomt tempo mot Martin Andresens Vålerenga, og fikk betalt allerede etter et par minutter. Joshua Gatt sørget for den tidlige 1-0-ledelsen.

Etter 12 minutter doblet Davy Claude Angan ledelsen, og utover i omgangen rullet de opp en rekke fete sjanser.

Defensivt var imidlertid Molde litt rufsete, og Vålerenga kom til flere farligheter. Etter hvilen var Molde nesten ikke til å kjenne igjen.

Midtbanen ble fullstendig overkjørt, samhandlingen satt ikke og feilpasningene formelig florerte.

Vålerenga fikk en rekke gode muligheter til å redusere, men maktet ikke å utnytte seg av mulighetene som kom.

Dermed inntok MFK tabelltoppen - foran Strømsgodset og Rosenborg.

Pangstart

Drøye to minutter etter at kampen var blåst i gang, spilte Magnus Wolff Eikrem fri Joshua Gatt med en aldeles praktfull pasning. Gatt satte på turboen, VIF-forsvarerne falt av og alene med Lars Hirschfeld var amerikaneren iskald.

I kampens sjette minutt burde det stått 2-0, da Davy Claude Angan kom alene med Hirschfeld. Ivorianeren forsøkte å runde VIF-keeperen, men ble litt for nølende.

Etter tolv minutter fikk imidlertid Angan det til. Pape Paté Diouf spilte ham vakkert gjennom ute til venstre. Spissen satte fart, skar forbi VIF-spillerne og sendte ballen i mål - via keeper.

Molde dominerte stort før pause, og etter 20 minutter kom lynkjappe Gatt til nok en stor sjanse. Fra fem-seks meters hold - litt skrått til høyre for mål - brente han ballen over tverrliggeren.

Nesten for Børven

Det tok nesten en halvtime før VIF skapte en sjanse. Den var til gjengjeld av det saftige slaget. Bojan Zacij fosset nedover venstresiden og slo ballen inn til Torgeir Børven på bakre stolpe.

Den tidligere Odd-spissen satte imidlertid ballen over fra bare et par meters hold.

I motsatt ende var en opplagt Diouf nær ved å finne nettmaskene for MFK. Han sendte avgårde et skudd med retning Hirschfelds venstre kryss, men et tigersprang av VIF-keeperen hindret scoring.

Selv om MFK var overlegen i de fleste faser av spillet, kom motstanderen til en og annen farlighet. Etter 37 minutter var både Torgeir Børven og Chad Barrett nær scoring, men Espen Bugge Pettersen sto i veien.

Feberredning av Hirschfeld

Fire minutter etter pause var MFK ekstremt nær ved å få kampens tredje. Angan ble spilt gjennom, men Hirschfeld nådde ballen før angriperen. Keeperen slo den imidlertid via en forsvarer og tilbake til Angan, som fikk en fot på den og trillet den mot mål.

VIF-keeperen sprintet tilbake mot eget mål, kastet seg frem og fikk slått ballen vekk.

Det var imponerende keeperprestasjoner i begge ender. Etter 52 minutter ble Pape Maly Diamanka spilt gjennom et sovende MFK-forsvar. Bugge Pettersen rykket ut i stor fart og leverte en glitrende benparade.

Resten av omgangen ble et stort gjesp. VIF ligger dermed på 9. plass på tabellen, mens MFK inntok tetposisjonen foran Godset, som spilte uavgjort mot LSK i går.

 1. Les også

  - Pape viser at han er klok

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt302631103327181
2Molde30202877364162
3Vålerenga301510551331855
4Rosenborg30157850351552
5Kristiansund301212657451248
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien

Relevante artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Pape fra start i comebacket

 2. FOTBALL
  Publisert:

  &laquo;Vålerenga-dödaren&raquo; slo til igjen

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Jonevret snøt Molde for seieren i &laquo;hjemkomsten&raquo;

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Molde ille ute i Mesterliga-kvaliken

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Hoseth i stjerneform senket Odd

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Molde ute av europaligaen