Fotball

Jo (30) gjør comeback i TUIL-drakta og starter mot Elverum – Vi fulgte kampen!

Jo Nymo Matland (30) får sjansen fra start mot bunnlaget Elverum. Følg kampen her fra 18.00.

COMEBACK: Jo Nymo Matland er å finne i lagoppstillingen mot Elverum. Her poserer han og TUIL-trener Gaute Helstrup. Foto: Tobias Stein Eilertsen

 • Robin Andersen

TUIL 1–1 Elverum (SLUTT)

90. min + 3 min: Det ender 1–1 på TUIL Arena!

90. min + 3 min: Lars-Henrik Andreassen vipper den i boks. Den blir headet ut enkelt. Andreassen legger den tilbake og Lysvoll spiller den i Elverums boks. Jenssen jager ballen og går med full kraft rett i Elverum-keeperen.

90 min + 2 min: Kjæve fosser framover med ballen i beina, før han ved 16-meteren legger den til Lysvoll. Han finner ingen gode løsninger og går litt rundt med ballen, før han blir felt fra 25 meter.

90. min: Det legges til tre minutter på TUIL Arena.

86. min: Vanvittig sjanse til gjestene! Ballen blir slått inn på bakerste stolpe til Songani, som upresset fra tre meter bare skal bredside ballen i hjørnet, men skyter himmelhøyt over. Der burde gjestene gått opp i ledelsen!

83. min: Elverum med et av få angrep de har hatt i 2. omgang. Får en corner ut av den. Den blir lagt inn i boks, men Mienna header den ut. Gjestene opprettholder trykket og får til et nytt innlegg. Til slutt header Vibe den ut av farlig område.

78. min: Det er så nært 2–1 til TUIL! Håkon Kjæve får ballen på høyrekanten og prøver nok å legge inn. Det blir dog langt farligere enn de aller fleste innlegg, for ballen går på innsiden av stolpen og ut. Det fører til et kaos uten sidestykke i feltet, der kula blir spilt overalt i boksen. Etter hvert får gjestene klarert.

77. min: Jo Nymo Matland blir byttet ut til fordel for Lars Henrik Andreassen.

76. min: Anders Jenssen med kampens takling, der han kontant treffer ball og mann på midtbanen. Stor jubel fra hjemmefansen!

75. min: Håvard Lysvoll blir spilt fri av tvillingbror Vegard Lysvoll på venstresiden. Førstnevnte legger hardt inn i boks til Kjæve, men han er under et hardt press og får ikke ballen. Til slutt får Elverum klarert.

73. min: Tobias Vibe med en nydelig langpasning mot Mienna. Spissen prøver å finne Lysvoll med en lur heading, men Elverum får kontroll på ballen.

72. min: Har vært en tam 2. omgang på TUIL Arena. Hjemmelaget med mye ball, men det blir for det meste bare trilling fram og tilbake mot et lavtliggende bortelag.

69. min: Nytt bytte fra TUIL. Mathias Dahl Abelsen går ut, Håvard Lysvoll inn.

67. min: Mohammed Ahamed går av til velfortjent applaus fra hjemmefansen. Inn kommer Tor Martin Mienna.

65. min: Nesten for TUIL! Ballen går litt fram og tilbake i boksen med mange spillere involvert. Til slutt er det Lysvoll som prøver å drible seg til et skuddforsøk, men blir taklet. Kjæve pirker ballen til keeper på tampen av det angrepet.

62. min: «Mo» er tilbake på banen igjen, og får ballen nesten med engang. Igjen på høyresiden befinner spissen før han legger kula i boksen. Abelsen er på den, men skyter kun i lufta da han bommer på ballen.

60. min: Mohammed Ahamed ligger nede for telling. Er raskt oppe, men tar seg til hofta og går ut av banen for behandling. Dårlig nytt for TUIL hvis spissen er alvorlig skadet.

59. min: Ahamed har virkelig vært god for TUIL i dag. Er igjen helt ledig på høyrekant og får ballen. Han trer Kjæve igjennom, før høyrekanten brenner til i boksen. Ballen går like over målet til Elverum.

58. min: Skogvang Pedersen tester ut skuddfoten fra 25 meter, men ballen går midt på keeper.

53. min: Hvilken mulighet for Lysvoll til å sende hjemmelaget i føringen! Ahamed er helt ledig på høyrekant og mottar ballen før han slår en perfekt pasning på bakerste stolpe. Der finner han Lysvoll på et strålende løp, men spissen klarer å bomme fra kort hold. Det skal sies at Lysvoll er under et stort press i situasjonen, men han burde satt den inn.

52. min: Veldig rolige minutter i starten av 2. omgang, der gjestene har vært det beste laget.

50. min: Vegard Lysvoll får ballen rettvendt fra rundt 20 meter, men bruker altfor lang tid. Spiller til Kjæve som legger den ut til høyre, før et innlegg blir blokkert ut til corner.

49. min: Enkerud blir spilt pent gjennom på venstresiden og prøver å curle ballen i nærmeste. Skuddforsøket er svakt og Flasza har god kontroll.

48. min: Mye balltrilling av hjemmelaget i starten, før de mister ballen enkelt. Elverum fosser ned langs høyresiden før ballen slås inn i boksen, men Flasza holder den.

46. min: Da er 2. omgang i gang! Elverum har foretatt seg bytte i pausen, og har tatt ut Simenstad i forsvaret og inn med Nersveen.

TUIL 1–1 Elverum (PAUSE)

45. min: Dommeren legger ingenting til og lagene går inn i garderoben på stillingen 1–1 etter en underholdene 1. omgang.

43. min: TUIL mister ballen og Elverum skal kjøre kontring. Den stopper Matland kontant med å dundre rett inn i Songani. Veldig fortjent gult kort til venstrebacken.

41. min: Elverum har tatt over denne kampen! Gjestene kjører en god kontring, før ballen blir spilt til Enkerud på venstresiden. Han skyter på første berøring og ballen går i nettveggen.

40. min: TUIL med nok et hjørnespark. Matland jogger for tredje gang på andre siden for og ta det.

37. min: Ai, ai, ai! Elverums Khattab får tid og rom og banker til fra 20 meter. Ballen har retning mot krysset, men den sniker seg utenfor. Ikke langt unna en drømmescoring!

34. min: Frispark til Elverum fra rundt 25 meter. Den fyrer Sogani avgårde i retning mål, men Flasza bokser ballen ut til innkast.

30. min: Elverum på en sjelden visitt på TUILs banehalvdel. Et farlig innlegg blir slått i boks, som til slutt ender i corner til gjestene. Den header Kjæve unna.

28. min: TUIL har vært det klart beste laget den første halvtimen på TUIL Arena. Elverum har nok med å forsvare seg mot et aggressivt TUIL-lag.

25. min: Steffen Skogvang Pedersen svinger nok et innlegg i boks. Den når nesten fram til Lysvoll, men blir stoppet i sisten liten av en Elverum-spiller som sklir den ut til corner. Nesten for hjemmelaget!

22. min: «Mo» kjemper til seg et hjørnespark.

21. min: TUIL har kjørt denne kampen fullstendig etter 1–1-målet. Virker som Dalingan er sugne på høstsesongens første seier!

20. min: Lars-Gunnar Johansen slår en strøken pasning til Vegard Lysvoll på løp. Han demper ballen og setter den i nettmaskene, men dessverre for hjemmelaget har linjedommeren vinket med flagget.

15. min: Anders Karlsen finner Mohammed Ahamed på kanten av 16-meteren med en bra pasning. Spissen venter med ball før han slår et lekkert innlegg til Håkon Kjæve. Høyrekanten blåser ballen over fra spiss vinkel på volley. Hadde vært litt av en scoring hadde den gått inn!

13. min: Det har roet seg en del på TUIL Arena etter den heseblesende åpningen på kampen. TUIL som har mye ball og styrer, uten at det har ført til noe de siste minuttene.

6. min: Rekker knapt å skrive om 1–0-målet, før neste ball er i nota! Steffen Skogvang Pedersen dribler seg fint fri på høyrekant og legger inn til Mohammed Ahamed i boks. Han banker inn utligningen på kontrollert vis! 1–1! For en start på kampen!

5. min: Elverum tar ledelsen på TUIL Arena! Et innlegg fra venstre finner Enkerud på bakerste stolpe. Han knuser Matland i hodeduellen og det står 1–0 til gjestene!

3. min: Det er faktisk Mathias Dahl Abelsen som forsøker seg, som står med to frisparkmål denne sesongen. Skuddet går like utenfor! God åpning av TUIL.

3. min: Allerede i overkant mye Matland innledningvis, men Mohammed Ahamed skaffer TUIL frispark fra 25 meter. Er dette perfekt posisjon for scoring?

2. min: Norges beste dødballfot leverer en strålende corner, men ingen med blå drakt er først på den.

2. min: TUIL får kampens første hjørnespark. Matland jogger rolig bortover for å ta det.

1. min: Da er kampen i gang!

1. min: Rundt 200 som har møtt opp for å se Jo Nymo Matlands comeback i TUIL-drakt. Mange fotballglade tromsøværinger er nok kanskje mest interessert i hva som skjer på andre siden av brua, der TIL skal spille mot Molde i trener Simo Valakaris debut.

1. min: Da har lagene entret banen og det nærmer seg kampstart på TUIL Arena! Får vi se en frisparkperle av Matland i dag?

TUIL tar imot laget som ligger på nest sisteplass på tabellen, Elverum, til oppgjør på TUIL Arena. I bortekampen endte det 1–1 mellom lagene. Vi følger kampen live fra 18.00.

Lagoppstilling (TUIL): Grzegorz Flasza – Steffen Skogvang Pedersen, Tobias Nygård Vibe, Anders Jenssen, Jo Nymo Matland – Håkon Kjæve, Anders Karlsen, Lars-Gunnar Johnsen, Mathias Dahl Abelsen – Vegard Lysvoll, Mohammed Ahamed

Lagoppstilling (Elverum): Neydson Da Silva – Goran Antonic, Igor Cukovic, Stian Simenstad, Erlend Persgård – Remi-André Svindland, Sabri Khattab, Marius Hagen – Jonas Enkerud, Sivert Solli, Silas Songani

På forhånd (TUIL): TUIL har ikke fått en perfekt start på høstsesongen, med kun ett poeng etter to kamper. Sist helg tapte de 1–3 mot topplaget Ranheim, før de i kampen før spilte 1–1 mot Arendal. Dalingan har vært en av sesongens store overraskelser i 1.-divisjon denne sesongen og ligger på en imponerende 7. plass. Med seier i dag klatrer de opp til kvalikplassene igjen.

På forhånd (Elverum): Elverum har hatt en begredelig sesong ligger på nest sisteplass med 15 poeng. Sist seier var mot Arendal i slutten av mai. Har mistet Amor Layouni til Bodø/Glimt siden de sist gang møtte TUIL.

Les mer om

 1. Fotball 1. div
 2. Jo Nymo Matland

Flere artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  TUIL-børsen: «TUIL-spissen plagde vettet av Elverum-forsvaret»

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Kan TUIL klatre tilbake til kvalikplass til Eliteserien? Vi fulgte kampen!

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Slik tok TUIL sin tredje strake seier i 1.-divisjon. Vi fulgte kampen!

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Blir det bortejubel for TUIL?

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Direkte: Kan TUIL komme tilbake på seierssporet?

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Tar TUIL en viktig hjemmeseier?