City vant ellevill målfest: – Stort for fansen

Til sammen ble det scoret 14 mål i kveldens to Champions League-kamper. Se alle målene her.

  • 100% Sport

MANCHESTER CITY-MONACO 5–3

BAYER LEVERKUSEN-ATLETICO MADRID 2–4

Radamel Falcao så ut til å ha avgjort for Monaco, men Manchester City vendte til 5–3-seier i en uforglemmelig mesterligakamp.

Monaco ledet både 2–1 og 3–2 etter to vakre scoringer av den tidligere Manchester United-floppen Falcao, men to utligningsmål av Sergio Agüero duket bordet for hjemmelagets store kveld.

VIDEO: SE MÅLENE FRA CITY-MONACO ØVERST I SAKEN.

De to søramerikanerne var forgrunnsfigurene i fotballklassikeren, men John Stones og Leroy Sane scoret målene som gir City to måls forsprang før returkampen i fyrstedømmet.

Falcao misset også et straffespark han selv skaffet, mens Agüero mente seg snytt for en straffe.

– Dette var en utrolig kamp. Det er stort for fansen å se så godt angrepsspill og åtte mål. Jeg gratulerte mine spillere, men vi gjorde noen defensive feil, og vendepunktet var nok straffemissen da vi kunne tatt ledelsen 3–1, sa Monaco-trener Leonardo Jardím.

– Vi tapte, men det står igjen 90 minutter, og dette er langt fra over.

Perle fra Falcao

Etter Falcaos 3–2-mål i det 61. minutt, der han herjet med Stones og lobbet vakkert over keeper Willy Caballero, slo Manchester City tilbake med to hjørnespark. Agüero gjorde 3–3 på volley etter at to Monaco-spillere kolliderte, mens Stones nådde ballen rett foran argentineren og gjorde 4–3. Sane lekte 5–3 i tomt mål etter strålende City-spill i det 82. minutt.

– Vi slapp inn tre mål og må jobbe med det defensive, men vi viste stor lagånd og vilje. Vi skapte masse. Personlig var det stort å bidra med en scoring, sa Stones.

Monaco har slått ut alle sine seks engelske motstandere i europacupenes cupspill, men City ligger nå an til å bryte trenden.

Radamel Falcao vartet opp med en kunstscoring, men også et elendig straffespark.

Oppvisning

Hjemmelaget scoret først, takket være en oppvisning av Sane i det 26. minutt. Han driblet seg forbi flere motspillere, spilte vegg med David Silva og brøt gjennom på venstrekanten. Derfra serverte han Raheem Sterling, som inne foran mål bare trengte å sette foten på ballen for å gjøre 1–0.

Det målfarligste laget i Europas store ligaer lot seg ikke bringe ut av fatning, og seks minutter senere var Monaco à jour, ved hjelp av et håpløst klareringsspark fra keeper Caballero.

Målvaktens svake spark ble tatt ned av Fabinho, som spilte vegg og la inn fra høyre. Ved lengste stolpe stupheadet Falcao ballen i mål, hans 23. mål for sesongen.

Noen minutter senere skrek hele stadion på straffespark da Agüero var alene gjennom, spilte ballen forbi Danijel Subasic og falt over keepers bein. Til øredøvende piping ga dommer Antonio Mateu ham gult kort, og TV-bildene viste at han kastet seg uten at det var kontakt.

Paralysert

City-spillerne tålte motgangen dårlig og virket paralyserte da Monaco tok ledelsen i det 40. minutt. Djibril Sidibé slo et frispark fra midtstreken direkte i bakrom til 18-årige Kylian Mbappé, som suste forbi en passiv Nicolás Otamendi, lot ballen sprette to ganger og banket den i mål.

Mbappé kalles i Frankrike «den nye Thierry Henry», og han scoret i sin første mesterligakamp fra start sitt sjette mål på de seks siste kampene.

City-marerittet fortsatte tidlig i annen omgang, da Otamendi felte Falcao bakfra og lagde straffespark. Falcao måtte vente lenge på å ta det, stoppet i tilløpet og så Caballero ta den svake straffen i fast grep.

Plutselig vippet marginene Citys vei. I det 58. minutt sto det 2–2 etter at Sterling brøt en svak tversoverpasning og spilte fram Agüero. Skuddet gikk rett på keeper, men Subasic slapp det inn.

Det virket som vi hadde fått oppleve mer enn nok allerede, men det var bare starten på et drama som sent vil bli glemt.

Atlético med grei borteseier over Leverkusen

Atlético Madrid kom best fra det i den første åttedelsfinalen i mesterligaen mot tyske Leverkusen og vant 4–2.

Det skulle bli et spennende og noe overraskende et målrikt oppgjør på Bay Arena.

Diego Simeones menn var ikke nådige mot hjemmelaget i 1. omgang. Det var relativt jevnt det første kvarteret, men så slo fjorårets tapende finalist til.

Først satte Saúl Ñíguez inn 1–0 da han vendte bort et par motstandere før han banket ballen i nettet

Åtte minutter senere kom gjestene på en giftig og ikke minst effektiv kontring. Kévin Gameiro fant til slutt Antoine Griezmann, og den franske superstjernen fikk det lett med å gjøre 2–0.

VIDEO: SE TORRES AVGJØRE FOR ATLETICO HER:

Hjemmelaget skapte en del, men Simeones menn fikk kampen akkurat dit de ville. De kontrollerte bakover og satset på kontringer.

Mot slutten av omgangen satte hjemmelaget inn en liten spurt, men fikk ikke uttelling. Leverkusen ble sannsynligvis snytt for en straffe da Javier «Chicharito» Hernandez gikk i bakken. Den skotske dommeren fikk derimot ikke med seg episoden og lot være å blåse for straffe.

Nytt liv

Kampen fikk derimot nytt liv da Leverkusen endelig klarte å få ballen i mål. Benjamin Hendrichs fant Karim Bellarabi inne i feltet, og han fikk styrt ballen i mål til 1–2.

Leverkusen-backen Aleksandar Dragovic hadde en klønete inngripen i duell med Kévin Gameiro på dødlinjen like utenfor 16-meteren. Han tok helt klart tak i skulderen på sin motspiller. Forseelsen startet utenfor 16-meteren, men spilleren falt innenfor slik at straffen kan forsvarers.

Gameiro tok selv straffen og scoret sikkert til 3–1.

Grusomt selvmål

Atletico er ikke kjent for å slippe til motstanderne lett, men den statistikken fikk en ripe i lakken. Det var nærmest en gavepakke da hjemmelaget reduserte til 2–3. Atletico-stopperen Stefan Savic var direkte uheldig da han fikk en retur fra målvakt Miguel Ángel Moyà rett i beina og ballen gikk i mål. Målvaktens inngripen var alt annet enn patent.

Leverkusen forsøkte seg det siste kvarteret. Chicharito var nær ved å sette 3–3-målet, men ballen ble reddet på streken. Ved flere anledninger kom hjemmelagets spillere gjennom på kantene og skapte problemer i motstanderens forsvarsfelt.

Fire minutter før slutt klarte innbytterFernando Torres det kunststykket å heade inn 4–2 med fire forsvarere rundt seg inne i feltet.

Det var Leverkusens første tap på hjemmebane på ti kamper i turneringer i Europa.

Returkampen spilles i Madrid 15. mars.