Fotball

- Skjønner at Drillo er bekymret

Landslagssjefen varsler at han vil ha en prat med Mohammed Abdellaoue.

Mohammed «Moa» Abdellaoue hvilte seg på en markør på Åråsen da landslaget tirsdag trente før VM-kvalikkampen mot Kypros på Ullevaal. Moa har slitt med spilletid på klubblaget Stuttgart før fredagens landskamp, men forsikrer at formen er fin og håper han fortsatt er et førstevalg for Drillo.
  • Kjetil Flygind
svp://15640?view=ap

Norges største spisstjerne Mohammed Abdellaoue (27) sliter benken i Stuttgart. 82 minutter på fire seriekamper er fasiten for Norges nummer ni.

Egil «Drillo» Olsen har tatt ut fem rene spisser til de to kommende VM— kvalifiseringskampene på Ullevaal.

Drillo liker dårlig at den største stjernen sliter benken i Bundesliga, og Moa selv er usikker på om han lenger er noe førstevalg.

— Jeg skjønner at Drillo er bekymret, helt klart. Sånn er det for alle som ikke spiller. Det skal ikke gå lang tid uten spilletid før man blir bekymret. Men jeg er veldig avslappet når det gjelder dette. Det er tidlig i sesongen, og jeg er positiv og offensiv med tanke på å komme tilbake på laget. Og formen er fin, forsikrer Moa overfor Aftenposten.

På benken i storseier

Men mangelen på spilletid gir Drillo hodebry. At de aktuelle spiller regelmessig på klubblaget har vært et av landslagssjefens viktigste argumenter for spilletid på landslaget, og der har Moa nå dårlige kort på hånden.

82 minutter fordelt på sesongens fire første kamper i Bundesliga, hvorav 74 minutter fra start og ett innhopp på åtte minutter, er status.

I tillegg 17 minutter i Europaligaen. I helgen ble han sittende på benken i 90 minutter da Hoffenheim ble slått 6-2. — Det var skuffende å ikke få sjansen der, spesielt når kampen ble som den ble. Men det lå litt i kortene at et par unggutter fikk sine første kamper for sesongen, sier Moa.

- Hvordan vurderer du selv situasjonen i Stuttgart?

— Det er tidlig i sesongen ennå, så ærlig talt blir jeg ikke stresset av litt lite spilletid. Det er klart jeg skulle hatt mer spilletid til nå, men det er bare spilt fire kamper, og jeg har skrevet under på en fireårskontrakt. Jeg gir meg selv tid. Stuttgart vet hva de har hentet. De er fornøyde med det jeg har levert, selv om jeg ikke har fått spille så mye. Men sjansen kommer, sier Moa.

Drillo varsler Moa-prat

At en av dem han konkurrerer mot heter Vedad Ibiševic og har scoret fem mål på de fire første kampene, gjør ikke jobben med å kapre en fast plass på laget enklere.

— Jeg konkurrerer jo mot en av de beste i hele ligaen, så jeg må være tålmodig. Men vi spiller med to på topp, så jeg håper det åpner seg en mulighet, sier Moa.

Drillo sier han vil ta en prat med Oslo-gutten for å høre hvordan det står til.

— Jeg skal snakke med Moa. Det kan hende han har noe mer å fortelle meg og kan si litt om hvordan utsiktene er fremover. Men jeg er bekymret over alle som ikke får spilletid, og det gjelder flere spillere, sier Drillo.

Moa er ikke alene om å slite med spilletid. Det gjelder også Ruben Yttergård Jenssen, Omar Elabdellaoui og Håvard Nordtveit, som alle spiller i Tyskland.

Hvem Drillo velger som spiss i fredagens viktige kamp mot Kypros er for tidlig å si. Fotballprofessoren har selvfølgelig noen tanker om det, men hvem som er nærmest en plass på laget vil han ikke si noe om.

— Jeg har vært et førstevalg i de siste kampene, og jeg jobber for å fortsatt være det. Men jeg ser jo også at ungguttene banker på døren og viser seg frem på klubblaget. Ingen har klippekort på landslaget, heller ikke jeg, sier Moa.

- Ingen Carew-type lenger

- Hvordan er formen?

— Den er fin, den. Det er jo fortsatt tidlig i sesongen, men det ser greit ut. Den var fin i landskampen mot Sverige, så hvis det ikke går for lenge mellom hver gang jeg spiller, så skal det gå greit, sier Moa.

På gårsdagens pressemøte fikk landslagssjefen spørsmål om hvordan han vurderer nivået på de norske spissene.

— Vi har ingen John Carew-type lenger. Han var veldig nyttig i veldig lang tid. Vi har mange gode spisser, men kanskje ikke den med den helt store spisskompetansen. Vi har andre typer nå, svarte landslagstreneren.

De norske spissene i troppen til Kypros (fredag) og Sveits (tirsdag) er, foruten Moa, Frode Johnsen, Alexander Søderlund, Joshua King og Marcus Pedersen.

svp://15640?view=ap

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball