Solskjær: - Vi ga oss selv et fjell å bestige

Det blir en lang vei å klatre etter helsvart Cardiff-opptreden mot Sunderland — nå ligger Cardiff sist i Premier League.

Med 2-0 i sekken og et rødt kort til pause ble den umulig oppgave for Solskjær og Cardiff borte mot Sunderland.

— Jeg er skuffet. Jeg er på en av de plassene man ikke liker å være når man er manager. Det betyr ikke hvordan du taper kampen, man blir skuffet. Nå ga vi dem en fantastisk mulighet og vi ga oss selv et fjell å bestige, men vi må bare starte å klatre, sa Solskjær i et intervju vist på TV2. Kampen, som med med tre poeng kunne sendt Cardiff på sikker grunn, endte istedenfor med tap 4-0 og sisteplass i ligaen.

Scoret på den første muligheten

Fra første spark på ballen var det Sunderland som tok tak i kampen. Det første kvarteret presset vertene mot Cardiffs mål, dog uten å skape de helt store sjansene.

Cardiff spilte seg mer inn i kampen og hadde en god del ball, men på den siste tredjedelen gikk det i stå for gjestene.

GOD WICKHAM: Spissen scoret to mål mot Cardiff og har nå fem mål på tre kamper for Sunderland.

Den første store sjansen i kampen skulle vi få i det 26 minutt. Muligheten var det unge Connor Wickham som skulle få. Og unggutten tok godt vare på Sunderlands første mulighet.

Etter et innlegg fra svenske Sebastian Larsson lurte spissen seg inn på bakerste stolpe. Ballen spratt en gang i gresset, men på vei opp klarte han på pent vis å heade ballen i det lengste hjørnet til full jubel blant hjemmefansen.

— Jeg kunne ikke spurt om mer. Manageren har gitt med tid på banen og jeg betaler han tilbake med mine forestillinger, sa Wickham til BBC Sport etter kampen.

— Vi har krigere i garderoben. Jeg håper dette vil gi oss en vitamininnsprøytning. Vi er ovenfor nedrykksstreken og vi skal jobbe hardt for å holde oss der, sa tomålsscoreren.

Rødt kort og straffe

Resten av omgangen forandret seg ikke noe nevneverdig etter scoringen.

Helt til overtiden av førsteomgangen. Som bakerste mann i Cardiff-forsvaret forsøkte Cala å spille ballen tilbake til keeper, men pasningen ble alt for svak og Wickham plukket den opp. Cala måtte derfor ty til ulovlige midler for å hindre spissen. Wickham holdt seg likevel på beina og fikk til slutt, etter my klabb og babb, avsluttet mot mål. Forsøkte ble for vagt, men det hadde ingenting å si for dommer Dowd hadde sett an fordelen og dømte derfor straffe til hjemmelaget. I tillegg fikk Cala rødt kort.

SCORET PÅ STRAFFE: Borini gjorde livet surt for Cardiff med sin straffescoring rett før pause.

Pang 2-0 og rødt kort rett i fleisen på Solskjær og Cardiff.— Det spiller ingen rolle hva jeg sier. Jeg må akseptere avgjørelsen og gå videre. Vi forsøkte å gjøre endringer i pausen, men det er ikke enkelt når man ligger under med 2 mål her oppe og må spille ti mot elleve, sa Solskjær i et intervju vist på TV2. ## Offensive bytter uten hell

Den andre omgangen ble, som det ofte blir, i det tøffeste laget for Solskjær.

Han forsøkte med friske bein gjennom Zaha, Jones og Bellamy, men det var lite å gjøre med hjemmelaget.

I det 76 minutt skulle vertene sette nummer tre. Innbytteren Giaccherini var mannen som bare minutter etter hans inntog på banen skulle tegne se på scoringslisten. I samspill med Borini kom han seg alene med Marshall. Der hadde han ingen problemer: 3-0. ## Ydmyket Cardiff

Og det stoppet ikke der. Det skulle komme enda flere grunner til at Solskjær kunne synke dypt ned i stolen sin.

Wickham skulle nemlig få sin andre for kampen i det 86 minutt, med Giaccherini som servitør på corner. Theophile ble barnemat for store Wickham inne i feltet. Spissen kunne enkelt stange inn 4-0. Resten ble bare en transportetappe for Sunderland mot et Cardiff som hadde gitt opp.

Det betyr at Cardiff ligger sist i ligaen med 30 poeng. Sunderland klatrer opp på sikker plass med 32 poeng.

Slik ser bunnen av tabellen ut:

16. Aston Villa 35 poeng

17. Sunderland 32 poeng

18. Norwich 32 poeng

19. Fulham 31 poeng

20. Cardiff 30 poeng

*** De tre nederste rykker ned**

Premier League

SVUTMP
1Arsenal28223366264069
2Manchester City27194467254261
3Manchester United2615564135650
4Tottenham Hotspur28154952401249
5Newcastle United261211339192047
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League
  • Nedrykk